Zo legt Luc Devroe, ex-manager van Club, uit in Sport/Voetbalmagazine.

Devroe maakt de vergelijking met de transfer van Ivan Perisic naar Borussia Dortmund, eind vorig seizoen. Daar was toen ook heel wat te doen over het feit dat Club Brugge slechts een deel van het transfergeld kreeg. Devroe werd verweten onder een hoedje te spelen met makelaarskantoor Star Factory.

Devroe verweert zich: "Was Club Brugge bereid geweest om één miljoen euro te betalen aan Sochaux, dan was Star Factory nooit mede-eigenaar geweest. Maar binnen de raad van bestuur geloofde niemand in hem. Er is toen gezegd geweest: bon, we gaan Devroe maar laten doen, voor 200.000 euro en een beperkt salaris kunnen we er onze broek niet aan scheuren...

"Zonder de financiële inbreng van Star Factory speelde Perisic nooit voor Club Brugge. Net zoals Thomas Kaminski en Thomas Azevedo zonder Anderlecht nooit voor OHL zouden gespeeld hebben. Wie zegt trouwens dat Club maar de helft van de transfersom heeft gehad? De weegschaal helt meer door in de richting van Club dan van Star Factory."

"Ook Sochaux verdiende trouwens nog aan elke transfer van Perisic, en zelfs Roeselare voor 0,25 procent. Wat ik gewoon wil zeggen: als je een speler haalt voor 200.000 euro en je verdient er drie jaar later het twintigvoudige aan, mag je niet klagen, denk ik. Ik ben benieuwd hoeveel van de spelers die dit jaar naar Club gekomen zijn voor het twintigvoudige zullen verkocht worden?"

Ook Thomas Meunier, een van de laatste transfers die Devroe nog deed als sportief manager van Club Brugge, blijkt slechts voor een deel eigendom te zijn van blauw-zwart.

"Met volledig medeweten van Bart Verhaeghe, die mee aan tafel zat toen het contract werd getekend", zegt De Vroe. "Bij Ryan Donk is het trouwens ook zo, die is 50 procent eigendom van Club Brugge en 50 procent van AZ." (BV)

Zo legt Luc Devroe, ex-manager van Club, uit in Sport/Voetbalmagazine. Devroe maakt de vergelijking met de transfer van Ivan Perisic naar Borussia Dortmund, eind vorig seizoen. Daar was toen ook heel wat te doen over het feit dat Club Brugge slechts een deel van het transfergeld kreeg. Devroe werd verweten onder een hoedje te spelen met makelaarskantoor Star Factory. Devroe verweert zich: "Was Club Brugge bereid geweest om één miljoen euro te betalen aan Sochaux, dan was Star Factory nooit mede-eigenaar geweest. Maar binnen de raad van bestuur geloofde niemand in hem. Er is toen gezegd geweest: bon, we gaan Devroe maar laten doen, voor 200.000 euro en een beperkt salaris kunnen we er onze broek niet aan scheuren..."Zonder de financiële inbreng van Star Factory speelde Perisic nooit voor Club Brugge. Net zoals Thomas Kaminski en Thomas Azevedo zonder Anderlecht nooit voor OHL zouden gespeeld hebben. Wie zegt trouwens dat Club maar de helft van de transfersom heeft gehad? De weegschaal helt meer door in de richting van Club dan van Star Factory." "Ook Sochaux verdiende trouwens nog aan elke transfer van Perisic, en zelfs Roeselare voor 0,25 procent. Wat ik gewoon wil zeggen: als je een speler haalt voor 200.000 euro en je verdient er drie jaar later het twintigvoudige aan, mag je niet klagen, denk ik. Ik ben benieuwd hoeveel van de spelers die dit jaar naar Club gekomen zijn voor het twintigvoudige zullen verkocht worden?"Ook Thomas Meunier, een van de laatste transfers die Devroe nog deed als sportief manager van Club Brugge, blijkt slechts voor een deel eigendom te zijn van blauw-zwart. "Met volledig medeweten van Bart Verhaeghe, die mee aan tafel zat toen het contract werd getekend", zegt De Vroe. "Bij Ryan Donk is het trouwens ook zo, die is 50 procent eigendom van Club Brugge en 50 procent van AZ." (BV)