"Ik ben ervan overtuigd dat dit soort overwinning Standard definitief een boost kan geven", vertelde de voormalige Servische linksachter na 1-0 zege van Standard tegen vijand Anderlecht. "Het stond niet op zijn plaats onderaan het klassement. Toen het zo laag geklasseerd stond, was het spelniveau ook niet om over naar huis te schrijven. Ik heb nogal wat matchen van de Rouches gezien en soms was ik geschokt. De slechtste wedstrijd was de 7-1 tegen Club Brugge net na het ontslag van Slavo Muslin. Dat was echt verschrikkelijk, Standard onwaardig. Maar er is nog niks verloren. We hebben tegen Anderlecht gezien dat er genoeg kwaliteiten zijn in de kern om terug in de top zes te geraken."

Tegenwoordig verdient Dragutinovic de kost als spelersmakelaar. De Belgische competitie is daarbij een interessante handelsmarkt, erkent hij in Sport/Voetbalmagazine. "Elk seizoen is er wel een of andere speler die naar een groot kampioenschap gaat en ontploft. Men kan hier dus heel goede zaken doen."

"Ik ga een voorbeeld geven dat ik goed ken: Carlos Bacca. Hij heeft zich doorgezet bij Club Brugge dat hem verkocht heeft aan Sevilla voor 7 miljoen euro en vervolgens is hij naar AC Milan gegaan voor 30 miljoen. Zijn makelaar moet dus goed geboerd hebben. Het feit dat jullie nationale ploeg nu de FIFA-ranking aanvoert, lokt nog meer makelaars naar hier, ook al spelen de Rode Duivels in het buitenland."

Een aantrekkelijke competitie dus, onze Jupiler Pro League. "Maar om nu te zeggen dat België het EK gaat winnen... ", wikt de Serviër zijn woorden. "Tegenover de Spanjaarden bijvoorbeeld hebben ze qua individuele kwaliteiten en qua toernooi-ervaring nog een achterstand."

(Pierre Danvoye)

Lees de volledige 'Vijf vragen aan Ivica Dragutinovic' in Sport/Voetbalmagazine van donderdag 12 november.

"Ik ben ervan overtuigd dat dit soort overwinning Standard definitief een boost kan geven", vertelde de voormalige Servische linksachter na 1-0 zege van Standard tegen vijand Anderlecht. "Het stond niet op zijn plaats onderaan het klassement. Toen het zo laag geklasseerd stond, was het spelniveau ook niet om over naar huis te schrijven. Ik heb nogal wat matchen van de Rouches gezien en soms was ik geschokt. De slechtste wedstrijd was de 7-1 tegen Club Brugge net na het ontslag van Slavo Muslin. Dat was echt verschrikkelijk, Standard onwaardig. Maar er is nog niks verloren. We hebben tegen Anderlecht gezien dat er genoeg kwaliteiten zijn in de kern om terug in de top zes te geraken."Tegenwoordig verdient Dragutinovic de kost als spelersmakelaar. De Belgische competitie is daarbij een interessante handelsmarkt, erkent hij in Sport/Voetbalmagazine. "Elk seizoen is er wel een of andere speler die naar een groot kampioenschap gaat en ontploft. Men kan hier dus heel goede zaken doen.""Ik ga een voorbeeld geven dat ik goed ken: Carlos Bacca. Hij heeft zich doorgezet bij Club Brugge dat hem verkocht heeft aan Sevilla voor 7 miljoen euro en vervolgens is hij naar AC Milan gegaan voor 30 miljoen. Zijn makelaar moet dus goed geboerd hebben. Het feit dat jullie nationale ploeg nu de FIFA-ranking aanvoert, lokt nog meer makelaars naar hier, ook al spelen de Rode Duivels in het buitenland."Een aantrekkelijke competitie dus, onze Jupiler Pro League. "Maar om nu te zeggen dat België het EK gaat winnen... ", wikt de Serviër zijn woorden. "Tegenover de Spanjaarden bijvoorbeeld hebben ze qua individuele kwaliteiten en qua toernooi-ervaring nog een achterstand."(Pierre Danvoye)Lees de volledige 'Vijf vragen aan Ivica Dragutinovic' in Sport/Voetbalmagazine van donderdag 12 november.