Drie jaar eersteklassevoetbal in Eupen: 'Hier kan iedereen zichzelf zijn'

Op Oostende dwong KAS Eupen een paar weken geleden voor de derde keer op rij het behoud af. Hendrik Van Crombrugge en Siebe Blondelle maakten de opgang vanuit tweede klasse mee en kijken terug op drie jaar eersteklassevoetbal in de Oostkantons.

Hendrik Van Crombrugge (l.): 'Claude Makelele heeft de voetbalfilosofie, die hier erg belangrijk was, kunnen veranderen. Dat heeft me wel verbaasd.'- Siebe Blondelle: ' Ik kan me niet voorstellen dat iemand uit een bepaald land, een bepaalde cultuur, een bepaalde religie, die om het even welke taal spreekt, zich hier niet snel thuis voelt. Eupen staat open voor alle nationaliteiten en alle culturen.' © Belgaimage - Virginie Lefour

Zes jaar geleden belandde Hendrik Van Crombrugge (25) bij Eupen, dat hem een reddingsboei toegooide toen hij bij STVV op een zijspoor was beland. Vier jaar geleden tekende ook Siebe Blondelle (32) na omzwervingen langs RAEC Mons en Waasland-Beveren in de Oostkantons. Samen maakten ze de promotie naar eerste mee, en dwongen ze drie weken geleden voor de derde keer het behoud af, dit keer op het veld van KV Oostende. Ze deden dat samen met kapitein Luis García, die een jaar na Van Crombrugge arriveerde. Reservedoelman Babacar Niasse en aanvaller Eric Ocansey, die in Oostende niet speelden, zijn er ook al van in tweede klasse bij.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij

Sport/Voetbalmagazine-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Sport/Voetbalmagazine

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee