De operatie werd uitgevoerd door dokter Geert Declercq, de arts van de Rode Duivels. Hij zal twee tot drie weken moeten rusten en kan nadien beginnen aan zijn revalidatieproces.

Mertens kende de voorbije weken een eerder teleurstellend EK voetbal. Hij stond aan de aftrap in de groepswedstrijden tegen Rusland (3-0 zege) en Denemarken (2-1 zege) en viel ook in de achtste finale tegen Portugal in (1-0 zege), maar slaagde er niet in beslissend te zijn. Het EK eindigde voor de Rode Duivels vrijdag in de kwartfinales tegen Italië.

Op 22 augustus wordt de Serie A opnieuw op gang getrapt. (Belga)

De operatie werd uitgevoerd door dokter Geert Declercq, de arts van de Rode Duivels. Hij zal twee tot drie weken moeten rusten en kan nadien beginnen aan zijn revalidatieproces. Mertens kende de voorbije weken een eerder teleurstellend EK voetbal. Hij stond aan de aftrap in de groepswedstrijden tegen Rusland (3-0 zege) en Denemarken (2-1 zege) en viel ook in de achtste finale tegen Portugal in (1-0 zege), maar slaagde er niet in beslissend te zijn. Het EK eindigde voor de Rode Duivels vrijdag in de kwartfinales tegen Italië. Op 22 augustus wordt de Serie A opnieuw op gang getrapt. (Belga)