Roland Duchâtelet, de voorzitter van vicekampioen en bekerwinnaar Standard, zou Sclessin graag met een dak en kunstgras willen uitrusten. Dat heeft hij tijdens de Europese verplaatsing van de Rouches naar het Deense Kopenhagen laten weten.

Duchâtelet deed inspiratie op in het Parkenstadion van FC Kopenhagen, dat donderdag in de Europa League met 0-1 verloor

van de Luikenaars. Duchâtelet wil van Sclessin een ontmoetingstempel maken waar het om meer draait dan de wedstrijden van Standard, klinkt het.

Kunstgras

Naar het model van FC Kopenhagen, in handen van een

privéconsortium, maar ook een beetje naar het model van STVV. Daar ging Duchâtelet de geschiedenis in als de man die in de Jupiler Pro League het kunstgras uitvond.

"Met een ingenieus systeem kan het dak in het Parkenstadion in een halfuurtje open of dicht. Ik ben ervan overtuigd dat een dak ook

voor Standard nuttig kan zijn", aldus de preses van de Rouches.

"Eigenlijk is het Sportpaleis in Antwerpen de enige grote gesloten

zaal voor massa-evenementen in ons land", zegt Duchâtelet.

"Misschien is het mogelijk om van Sclessin een tweede

Sportpaleis te maken. Het spreekt vanzelf dat er een privéuitbating moet komen. We willen als Standard niet langer afhankelijk zijn van subsidies." (Belga)

Roland Duchâtelet, de voorzitter van vicekampioen en bekerwinnaar Standard, zou Sclessin graag met een dak en kunstgras willen uitrusten. Dat heeft hij tijdens de Europese verplaatsing van de Rouches naar het Deense Kopenhagen laten weten. Duchâtelet deed inspiratie op in het Parkenstadion van FC Kopenhagen, dat donderdag in de Europa League met 0-1 verloor van de Luikenaars. Duchâtelet wil van Sclessin een ontmoetingstempel maken waar het om meer draait dan de wedstrijden van Standard, klinkt het.Kunstgras Naar het model van FC Kopenhagen, in handen van een privéconsortium, maar ook een beetje naar het model van STVV. Daar ging Duchâtelet de geschiedenis in als de man die in de Jupiler Pro League het kunstgras uitvond. "Met een ingenieus systeem kan het dak in het Parkenstadion in een halfuurtje open of dicht. Ik ben ervan overtuigd dat een dak ook voor Standard nuttig kan zijn", aldus de preses van de Rouches. "Eigenlijk is het Sportpaleis in Antwerpen de enige grote gesloten zaal voor massa-evenementen in ons land", zegt Duchâtelet. "Misschien is het mogelijk om van Sclessin een tweede Sportpaleis te maken. Het spreekt vanzelf dat er een privéuitbating moet komen. We willen als Standard niet langer afhankelijk zijn van subsidies." (Belga)