Idrissa Sylla (24) tekende bij Anderlecht een contract tot juni 2019. Een opmerkelijk snelle klim richting Belgische top, al had de Guineeër door een conditieachterstand en zijn bedeesd karakter tijd nodig om in een vlot draaiend Zulte Waregem zijn stek te veroveren: voor de jaarwissel 2013/14 zes basisplaatsen, elf invalbeurten (competitie + beker + Europees) en slechts twee goals.

Tijdens de winterstop volgde echter de ommekeer, mede omdat de medische staf van Zulte Waregem ontdekte dat Sylla een verschil qua beenlengte had. Een probleem dat werd opgelost met steunzolen, waardoor de spits veel stabieler liep. Vanaf eind februari ontbolsterde hij: zeven treffers in veertien matchen. Dat gemiddelde trok hij dit seizoen door met vijf goals in de eerste tien competitiewedstrijden.

Mbokani

Sindsdien (begin oktober) viel de doelpuntenproductie van de Guineeër echter stil. Sylla raakte vermoeid door interlandverplichtingen in Afrika en door de geboorte van zijn tweeling. De Afrikaan verloor wel zijn frisheid, maar niet zijn kwaliteiten. En daar is (nu ex-)coach Francky Dury lovend over: "Idrissa heeft dezelfde stijl als Dieumerci Mbokani. Ondanks zijn 1m88 niet de meest gespierde spits, maar hij kan enorm goed een bal bijhouden - zijn borstcontrole is fenomenaal - en hij is beweeglijk als een slang. Idrissa positioneert zich ook uitstekend in de zestien, heeft een grote sprongkracht en een harde trap met zijn linker."

Idrissa Sylla (24) tekende bij Anderlecht een contract tot juni 2019. Een opmerkelijk snelle klim richting Belgische top, al had de Guineeër door een conditieachterstand en zijn bedeesd karakter tijd nodig om in een vlot draaiend Zulte Waregem zijn stek te veroveren: voor de jaarwissel 2013/14 zes basisplaatsen, elf invalbeurten (competitie + beker + Europees) en slechts twee goals. Tijdens de winterstop volgde echter de ommekeer, mede omdat de medische staf van Zulte Waregem ontdekte dat Sylla een verschil qua beenlengte had. Een probleem dat werd opgelost met steunzolen, waardoor de spits veel stabieler liep. Vanaf eind februari ontbolsterde hij: zeven treffers in veertien matchen. Dat gemiddelde trok hij dit seizoen door met vijf goals in de eerste tien competitiewedstrijden.Sindsdien (begin oktober) viel de doelpuntenproductie van de Guineeër echter stil. Sylla raakte vermoeid door interlandverplichtingen in Afrika en door de geboorte van zijn tweeling. De Afrikaan verloor wel zijn frisheid, maar niet zijn kwaliteiten. En daar is (nu ex-)coach Francky Dury lovend over: "Idrissa heeft dezelfde stijl als Dieumerci Mbokani. Ondanks zijn 1m88 niet de meest gespierde spits, maar hij kan enorm goed een bal bijhouden - zijn borstcontrole is fenomenaal - en hij is beweeglijk als een slang. Idrissa positioneert zich ook uitstekend in de zestien, heeft een grote sprongkracht en een harde trap met zijn linker."