Eddy Wauters: ‘Ik wil in het project van Patrick Decuyper stappen’

© Belga

Patrick Decuyper, de ex-CEO van Zulte Waregem die zich aan het binnenwerken is bij Antwerp, heeft een deal met Eddy Wauters. De oud-voorzitter van de tweedeklasser, die een vordering van dik vijf miljoen neerlegde bij de club, bevestigt het akkoord.

Patrick Decuyper, de voormalige CEO van Zulte Waregem, heeft in het kader van zijn gesprekken met Antwerp een akkoord gesloten met Eddy Wauters, de ex-voorzitter van de tweedeklasser. Wauters bevestigt de deal aan Sport/Voetbalmagazine. “Decuyper en de nieuwe investeerders zullen Antwerp waarschijnlijk overnemen”, vertelt Wauters. “Ze vroegen mij of ik mee wil stappen in hun project. Ik heb ja gezegd.”

Als de investeringsonderhandelingen tussen de groep rond Decuyper en Antwerp tot een goed einde komen, zal de tweedeklasser aan Wauters een derde betalen van de dik vijf miljoen die de ex-voorzitter nu vordert van de club. In dat geval laat Wauters de rest van zijn vordering vallen. “Mocht dat zo zijn, dan krijg ik in ieder geval meer dan de nul euro die ik vandaag krijg”, aldus Wauters.

Eerherstel

Welke rol Wauters op de Bosuil zou gaan spelen als Decuyper er zijn intrede zou doen, zegt de ex-voorzitter nog niet te weten. Wel is duidelijk dat hij veel voelt voor een vorm van eerherstel, nadat hij er in 2012 nogal bruusk aan de kant werd geschoven. Dat gebeurde enkele maanden na de overname door de groep rond huidig CEO Gunther Hofmans. “Ik voel niet alleen wrok,” zegt Wauters, “ik voel mij ook nog altijd enorm beledigd.”

De deal met Wauters is een nieuwe stap in de onderhandelingen tussen Decuyper en co enerzijds en Antwerp anderzijds. Wat Decuyper precies van plan is op de Bosuil en wie hij aan zijn zijde heeft, blijft vooralsnog onduidelijk. Nochtans is het een belangrijke kwestie, want de financieel noodlijdende club kan niet zomaar op eigen kracht bijna twee miljoen aan Wauters betalen. Daarvoor zal een inbreng van buitenaf nodig zijn. “Wie Decuyper rond zich heeft, dat weet ik ook niet”, zegt Wauters. “Maar in ieder geval leek hij mij heel dynamisch, positief en vindingrijk. Ik heb er een goed oog in.”

Opschortende voorwaarden

Het akkoord met Wauters bevat wel opschortende voorwaarden. Zo moet Antwerp, op dit moment een club met een hoge schuldenberg, zijn licentie voor komend seizoen halen. Tot nog toe was de vordering van Wauters echter het voornaamste struikelblok op weg naar die licentie, omdat zijn vordering een acute bedreiging kon vormen voor de continuïteit van de club. Als de toenadering van Decuyper bij Wauters voor wat toegeeflijkheid zorgt, kan dat veel veranderen.

Een andere opschortende voorwaarde in de deal met Wauters is dat er nog regelingen moeten getroffen worden met andere schuldeisers van de club. Maar de verwachting is dat een en ander in een stroomversnelling kan komen als de vordering van Wauters, die veruit de meest problematische is, niet langer als een zwaard van Damocles boven de Bosuil hangt.

De vordering van Wauters dateert al van juni 2013. Toen richtte hij zich tot Arbitragecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Wauters zei via zijn vordering te willen terugeisen wat hij tijdens zijn voorzitterschap in de club pompte. Antwerp betwiste dan weer dat Wauters recht had op wat hij vroeg. Een uitspraak door de Arbitragecommissie kwam er nog niet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content