Dat bevestigt de KBVB.

Het aangetekend schrijven is gericht aan Gérard Linard, voorzitter en interim-CEO van de KBVB, en licentiemanager Nils Van Brantegem. Volgens de krant Het Laatste Nieuws stelt de 84-jarige Wauters zowel Antwerp als de KBVB in gebreke, omdat de Great Old volgens de zakenman nooit een proflicentie had mogen krijgen van de bond.

Het is al een tijdje bekend dat Wauters een claim van ruim vijf miljoen euro had openstaan tegen Antwerp. Daarvan zou nog zo'n 1,2 miljoen euro niet uitbetaald zijn. Dat geld staat op een geblokkeerde rekening, maar daar kan Wauters niet aan.

Vorig jaar betwistte de flamboyante zakenman om die reden ook de licentie van Antwerp bij de licentiecommissie en het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). 'De KBVB moet gewoon consequent blijven met zijn eigen reglementen. Er is een bondsschuld, dus volgens het reglement mag Antwerp geen licentie krijgen', sprak Wauters toen bij Belga. De ex-voorzitter van Antwerp ving echter bij beide organen bot.

Wauters zou nadien contact gezocht hebben met Paul Gheysens, de nieuwe eigenaar van Antwerp. Maar de baas van Ghelamco reageerde daar nooit op, waardoor Wauters zich opnieuw genoodzaakt voelde om zich met het licentiedossier van het stamnummer één te moeien.

Dat bevestigt de KBVB. Het aangetekend schrijven is gericht aan Gérard Linard, voorzitter en interim-CEO van de KBVB, en licentiemanager Nils Van Brantegem. Volgens de krant Het Laatste Nieuws stelt de 84-jarige Wauters zowel Antwerp als de KBVB in gebreke, omdat de Great Old volgens de zakenman nooit een proflicentie had mogen krijgen van de bond. Het is al een tijdje bekend dat Wauters een claim van ruim vijf miljoen euro had openstaan tegen Antwerp. Daarvan zou nog zo'n 1,2 miljoen euro niet uitbetaald zijn. Dat geld staat op een geblokkeerde rekening, maar daar kan Wauters niet aan. Vorig jaar betwistte de flamboyante zakenman om die reden ook de licentie van Antwerp bij de licentiecommissie en het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). 'De KBVB moet gewoon consequent blijven met zijn eigen reglementen. Er is een bondsschuld, dus volgens het reglement mag Antwerp geen licentie krijgen', sprak Wauters toen bij Belga. De ex-voorzitter van Antwerp ving echter bij beide organen bot. Wauters zou nadien contact gezocht hebben met Paul Gheysens, de nieuwe eigenaar van Antwerp. Maar de baas van Ghelamco reageerde daar nooit op, waardoor Wauters zich opnieuw genoodzaakt voelde om zich met het licentiedossier van het stamnummer één te moeien.