Natuurlijk was de uitspraak die overal opgepikt werd uit het interview van Eden Hazard met L'Equipe die over zijn gewicht. De Belg had er geen moeite mee om toe te geven dat hij met een paar kilo's te veel uit verlof was teruggekomen. 'Als ik met vakantie ben, dan ben ik met vakantie. Ik heb anders nooit verlof.'

Een zin die we onszelf ook nog zouden zien uitspreken bij de koffie-automaat in gesprek met een collega. Een bak bier, een barbecue, een zwembad,... Zijn we niet allemaal een beetje Hazard?

Facebookduim

Nee, dé zin uit dat interview was wat ons betreft: 'Je suis pas trop mal techniquement.' Vrij vertaald: 'Mijn techniek is nog niet zo slecht, denk ik.' Het understatement van het jaar, misschien zelfs wel van de eeuw (maar die is nog jong).

De uitspraak kadert in een vergelijking met Zinédine Zidane. Hazard vindt dat Zizou technisch beter was dan hij. Daar valt over te discussiëren, maar in die context is zijn bescheidenheid wel op zijn plaats.

Vervolgens slaat hij wel nagels met koppen: 'Waar ik van hield bij Zidane, was dat hij altijd de indruk gaf dat hij plezier had in het voetbal, dat hij de anderen beter liet spelen. Voor mij is dat waar voetbal om draait. Als ik naar Zidane keek, dan dacht ik nooit bij mezelf: die kerel wil iedereen dribbelen, die speelt alleen voor zichzelf. Nee, hij liet de ploeg tot zijn recht komen. Ik heb het graag als de spelers rond mij fun hebben met mij als ploegmaat.'

Hazard ten voeten uit. En meteen een boodschap voor alle voetballertjes in spe: verlies het plezier niet. De Facebookduim is een must.

Winterbarbecue

L'Equipe blikt met Eden Hazard ook vooruit op de clash met PSG van dinsdag 26 november. Het is een wedstrijd die Real Madrid, zo beseft ook Eden Hazard, best zou winnen.

De Koninklijke heeft in de poule weliswaar vijf punten voorsprong op nummer drie, Club Brugge. Maar, zegt Eden: 'Als we tegen PSG verliezen, weet je maar nooit.'

Stel je voor, ja. Als Club Brugge gaat winnen in Galatasaray, kan het op de laatste speeldag - dinsdag 11 december - nog over Real wippen naar de tweede plaats. Zelfs als de Parijzenaars gelijk gaan spelen in Bernabéu, is dat scenario nog mogelijk. Eden Hazard: 'Wij zijn Real. Kunnen we met PSG rivaliseren? Na die wedstrijd zullen we veel antwoorden hebben.'

Ons advies voor volgende week dinsdag? Pak een dagje verlof, neem een plons in uw binnenzwembad (of bij gebrek daaraan: het gemeentelijk zwembad), koop een bak bier en steek de winterbarbecue - dat is in tegenwoordig - aan. Veel plezier!

Natuurlijk was de uitspraak die overal opgepikt werd uit het interview van Eden Hazard met L'Equipe die over zijn gewicht. De Belg had er geen moeite mee om toe te geven dat hij met een paar kilo's te veel uit verlof was teruggekomen. 'Als ik met vakantie ben, dan ben ik met vakantie. Ik heb anders nooit verlof.'Een zin die we onszelf ook nog zouden zien uitspreken bij de koffie-automaat in gesprek met een collega. Een bak bier, een barbecue, een zwembad,... Zijn we niet allemaal een beetje Hazard?Nee, dé zin uit dat interview was wat ons betreft: 'Je suis pas trop mal techniquement.' Vrij vertaald: 'Mijn techniek is nog niet zo slecht, denk ik.' Het understatement van het jaar, misschien zelfs wel van de eeuw (maar die is nog jong). De uitspraak kadert in een vergelijking met Zinédine Zidane. Hazard vindt dat Zizou technisch beter was dan hij. Daar valt over te discussiëren, maar in die context is zijn bescheidenheid wel op zijn plaats.Vervolgens slaat hij wel nagels met koppen: 'Waar ik van hield bij Zidane, was dat hij altijd de indruk gaf dat hij plezier had in het voetbal, dat hij de anderen beter liet spelen. Voor mij is dat waar voetbal om draait. Als ik naar Zidane keek, dan dacht ik nooit bij mezelf: die kerel wil iedereen dribbelen, die speelt alleen voor zichzelf. Nee, hij liet de ploeg tot zijn recht komen. Ik heb het graag als de spelers rond mij fun hebben met mij als ploegmaat.'Hazard ten voeten uit. En meteen een boodschap voor alle voetballertjes in spe: verlies het plezier niet. De Facebookduim is een must.L'Equipe blikt met Eden Hazard ook vooruit op de clash met PSG van dinsdag 26 november. Het is een wedstrijd die Real Madrid, zo beseft ook Eden Hazard, best zou winnen. De Koninklijke heeft in de poule weliswaar vijf punten voorsprong op nummer drie, Club Brugge. Maar, zegt Eden: 'Als we tegen PSG verliezen, weet je maar nooit.'Stel je voor, ja. Als Club Brugge gaat winnen in Galatasaray, kan het op de laatste speeldag - dinsdag 11 december - nog over Real wippen naar de tweede plaats. Zelfs als de Parijzenaars gelijk gaan spelen in Bernabéu, is dat scenario nog mogelijk. Eden Hazard: 'Wij zijn Real. Kunnen we met PSG rivaliseren? Na die wedstrijd zullen we veel antwoorden hebben.'Ons advies voor volgende week dinsdag? Pak een dagje verlof, neem een plons in uw binnenzwembad (of bij gebrek daaraan: het gemeentelijk zwembad), koop een bak bier en steek de winterbarbecue - dat is in tegenwoordig - aan. Veel plezier!