Na een goeie reeks in januari, onder meer met een stuntzege tegen Anderlecht, ontpopt Lierse zich tot late seizoensrevelatie. Het kan snel gaan in het voetbal. In degradatienood is Lierse niet geweest, maar veel scheelde het niet. Dat weet ook Walter Grootaers. De voormalige zanger van De Kreuners en tv-presentator is sinds vorige zomer ondervoorzitter bij Lierse. 'Wij zitten in een tussenpositie: we gaan niet met elf man voor de goal kamperen, maar we missen het talent of de kracht om een defensieve tegenstander te ontwrichten. Maar laat ons tegen een ploeg spelen die er zelf ook het beste van wil maken - Genk, Anderlecht, Kortrijk - en je zult altijd een goeie match zien.' Maar ondanks het goede voetbal dat Lierse de jongste weken laat zien, lost dit niet alles op. De club is een tijd opzoek naar een nieuw stadion, maar hier lijkt nog geen oplossing voor te zijn.

'Binnen dit en drie jaar moeten we op het Lisp serieus investeren in de veiligheid. We verliezen een groot stuk van ons parkeerterrein, omdat er op die grond gebouwd zal worden. De situatie is dus dringender dan de mensen beseffen.

Wij zijn natuurlijk niet de enigen met dat probleem. Het stadion van Antwerp, dat ook in een woonkern staat en aan verbouwing toe is, ligt in vogelvlucht op twaalf kilometer van dat van ons. Ook KVC Westerlo, dat volgend seizoen misschien weer in eerste klasse speelt, is hier maar een boogscheut vandaan. In mijn ideale wereld bouwen wij drieën samen een stadion.

Waarom neemt u er niet ineens KV Mechelen bij?

Grootaers: Mij niet gelaten. (lacht) Leg kunstgras, zoals in de Premier League al lang standaard is, en je kunt in één stadion zelfs vijf ploegen laten spelen. Kijk, al die clubs hebben eerder vroeg dan laat nieuwe accommodatie nodig. Die kunnen ze niet zelf betalen en dus zullen ze bij de overheid aankloppen. Ook daar zijn de middelen beperkt. Is het dan niet logisch dat je die ploegen samen zet? Ik zeg: bouw een gezamenlijk stadion voor Antwerp, Lierse en Westerlo aan de E313, en aan de E19 een voor Beerschot, KV en Racing Mechelen.

U durft zelfs het gevaarlijke woord 'fusie' te laten vallen. Grootaers: Ik ben een man zonder taboes. (lacht) Als je samen een stadion deelt, komt zo'n fusie haast vanzelf op tafel. Waarom zouden Lierse en Antwerp niet samen verder kunnen gaan? Geef me één rationele reden. Twee ploegen met een enorme traditie, de ene brengt de Kempen mee, de andere de mooie grootstad Antwerpen. Waarom in 's hemelsnaam niet?'

Jef Van BaelenHet volledige interview met Walter Grootaers leest u deze week in Knack.

Na een goeie reeks in januari, onder meer met een stuntzege tegen Anderlecht, ontpopt Lierse zich tot late seizoensrevelatie. Het kan snel gaan in het voetbal. In degradatienood is Lierse niet geweest, maar veel scheelde het niet. Dat weet ook Walter Grootaers. De voormalige zanger van De Kreuners en tv-presentator is sinds vorige zomer ondervoorzitter bij Lierse. 'Wij zitten in een tussenpositie: we gaan niet met elf man voor de goal kamperen, maar we missen het talent of de kracht om een defensieve tegenstander te ontwrichten. Maar laat ons tegen een ploeg spelen die er zelf ook het beste van wil maken - Genk, Anderlecht, Kortrijk - en je zult altijd een goeie match zien.' Maar ondanks het goede voetbal dat Lierse de jongste weken laat zien, lost dit niet alles op. De club is een tijd opzoek naar een nieuw stadion, maar hier lijkt nog geen oplossing voor te zijn. 'Binnen dit en drie jaar moeten we op het Lisp serieus investeren in de veiligheid. We verliezen een groot stuk van ons parkeerterrein, omdat er op die grond gebouwd zal worden. De situatie is dus dringender dan de mensen beseffen. Wij zijn natuurlijk niet de enigen met dat probleem. Het stadion van Antwerp, dat ook in een woonkern staat en aan verbouwing toe is, ligt in vogelvlucht op twaalf kilometer van dat van ons. Ook KVC Westerlo, dat volgend seizoen misschien weer in eerste klasse speelt, is hier maar een boogscheut vandaan. In mijn ideale wereld bouwen wij drieën samen een stadion. Waarom neemt u er niet ineens KV Mechelen bij?Grootaers: Mij niet gelaten. (lacht) Leg kunstgras, zoals in de Premier League al lang standaard is, en je kunt in één stadion zelfs vijf ploegen laten spelen. Kijk, al die clubs hebben eerder vroeg dan laat nieuwe accommodatie nodig. Die kunnen ze niet zelf betalen en dus zullen ze bij de overheid aankloppen. Ook daar zijn de middelen beperkt. Is het dan niet logisch dat je die ploegen samen zet? Ik zeg: bouw een gezamenlijk stadion voor Antwerp, Lierse en Westerlo aan de E313, en aan de E19 een voor Beerschot, KV en Racing Mechelen. U durft zelfs het gevaarlijke woord 'fusie' te laten vallen. Grootaers: Ik ben een man zonder taboes. (lacht) Als je samen een stadion deelt, komt zo'n fusie haast vanzelf op tafel. Waarom zouden Lierse en Antwerp niet samen verder kunnen gaan? Geef me één rationele reden. Twee ploegen met een enorme traditie, de ene brengt de Kempen mee, de andere de mooie grootstad Antwerpen. Waarom in 's hemelsnaam niet?' Jef Van BaelenHet volledige interview met Walter Grootaers leest u deze week in Knack.