Bij KRC Genk en KAA Gent kunnen nabestaanden voortaan een naamplaatje en foto van een overleden familielid laten aanbrengen in het stadion. De clubs werken daarvoor samen met uitvaartspecialist DELA. Ook komt er op Facebook voor beide clubs een digitale herdenkingsmuur voor overleden fans. Een plaatsje op de fysieke of digitale herdenkingsmuur is kosteloos.

Sinds kort biedt DELA ook ware voetbaluitvaarten aan. Op dat vlak is veel mogelijk, legt woordvoerster Marysia Kluppels uit in Sport/Voetbalmagazine. "Bijvoorbeeld een kist of urne in de clubkleuren en met het clublogo. Ook kunnen we een vlag van de club voorzien en een shirt op de kist. Voorts zijn er herdenkingskaarsen, bloemstukken en rouwdrukwerk in de stijl van de club. We kunnen zelfs vlaggetjes van de club op de lijkwagen zetten. Wat niét kan, is een begrafenis in het stadion. Wel rijden we na de dienst met de corbillard naar het stadion en gaan we met de kist of urne tot aan de grasmat. Daar houden we een minuut stilte. Dat alles vormt het basispakket en kost zo'n 3500 euro. Die prijs loopt op als mensen de spelersbus willen om naar het kerkhof te gaan of als ze een koffietafel in het stadion willen."

Aan de uitvaarten op zich verdient de club niks, zegt Stephan Poelmans, commercieel directeur bij KRC Genk. "Maar aan de globale deal met DELA uiteraard wel." Ook koffietafels in de Cristal Arena brengen iets op. "En zo zijn er wel wat", aldus Poelmans. "Daarvoor werken we al tien jaar samen met begrafenisondernemers. Ons stadion ligt naast het kerkhof en wij kunnen veel parkeerplaatsen en ruimte bieden. We hebben nu al ten minste één koffietafel per week."

Bij KRC Genk en KAA Gent kunnen nabestaanden voortaan een naamplaatje en foto van een overleden familielid laten aanbrengen in het stadion. De clubs werken daarvoor samen met uitvaartspecialist DELA. Ook komt er op Facebook voor beide clubs een digitale herdenkingsmuur voor overleden fans. Een plaatsje op de fysieke of digitale herdenkingsmuur is kosteloos.Sinds kort biedt DELA ook ware voetbaluitvaarten aan. Op dat vlak is veel mogelijk, legt woordvoerster Marysia Kluppels uit in Sport/Voetbalmagazine. "Bijvoorbeeld een kist of urne in de clubkleuren en met het clublogo. Ook kunnen we een vlag van de club voorzien en een shirt op de kist. Voorts zijn er herdenkingskaarsen, bloemstukken en rouwdrukwerk in de stijl van de club. We kunnen zelfs vlaggetjes van de club op de lijkwagen zetten. Wat niét kan, is een begrafenis in het stadion. Wel rijden we na de dienst met de corbillard naar het stadion en gaan we met de kist of urne tot aan de grasmat. Daar houden we een minuut stilte. Dat alles vormt het basispakket en kost zo'n 3500 euro. Die prijs loopt op als mensen de spelersbus willen om naar het kerkhof te gaan of als ze een koffietafel in het stadion willen."Aan de uitvaarten op zich verdient de club niks, zegt Stephan Poelmans, commercieel directeur bij KRC Genk. "Maar aan de globale deal met DELA uiteraard wel." Ook koffietafels in de Cristal Arena brengen iets op. "En zo zijn er wel wat", aldus Poelmans. "Daarvoor werken we al tien jaar samen met begrafenisondernemers. Ons stadion ligt naast het kerkhof en wij kunnen veel parkeerplaatsen en ruimte bieden. We hebben nu al ten minste één koffietafel per week."