De titelmatch van RSC Anderlecht krijgt nog een staartje voor Lokeren-middenvelder Koen Persoons en Anderlecht-verdediger Anthony Vanden Borre. Beide spelers kregen van scheidsrechter Alexandre Boucaut in de tweede helft een rode kaart.

Vanden Borre krijgt van het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) één speeldag schorsing en 300 euro geldboete voorgesteld. In de 53e minuut haalde Vanden Borre Lokeren-speler Jordan Remacle onderuit, terwijl die alleen op doel af ging.

Anderlecht kan de minnelijke schikking van het parket aanvaarden of weigeren. Als het weigert, verschijnt Vanden Borre morgen voor de Geschillencommissie. Zo niet is hij sowieso op de eerste speeldag van volgend seizoen geschorst.

Een minuut na de rode kaart voor 'VDB' mocht ook Lokeren-middenvelder Persoons de kleedkamers opzoeken. Hij kreeg rood voor een tackle op de doorgebroken Aleksandar Mitrovic. Ook hij krijgt van het Bondsparket een minnelijke schikking voorgesteld van één speeldag schorsing en 300 euro geldboete.

Bij Lokeren vonden ze de rode kaart voor Persoons overigens bijzonder onterecht. De gedupeerde speler zelf: 'Dit was absoluut geen rode kaart, dit was zuivere compensatie voor de uitsluiting van Vanden Borre.' (Belga/KVDA)

De titelmatch van RSC Anderlecht krijgt nog een staartje voor Lokeren-middenvelder Koen Persoons en Anderlecht-verdediger Anthony Vanden Borre. Beide spelers kregen van scheidsrechter Alexandre Boucaut in de tweede helft een rode kaart. Vanden Borre krijgt van het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) één speeldag schorsing en 300 euro geldboete voorgesteld. In de 53e minuut haalde Vanden Borre Lokeren-speler Jordan Remacle onderuit, terwijl die alleen op doel af ging. Anderlecht kan de minnelijke schikking van het parket aanvaarden of weigeren. Als het weigert, verschijnt Vanden Borre morgen voor de Geschillencommissie. Zo niet is hij sowieso op de eerste speeldag van volgend seizoen geschorst. Een minuut na de rode kaart voor 'VDB' mocht ook Lokeren-middenvelder Persoons de kleedkamers opzoeken. Hij kreeg rood voor een tackle op de doorgebroken Aleksandar Mitrovic. Ook hij krijgt van het Bondsparket een minnelijke schikking voorgesteld van één speeldag schorsing en 300 euro geldboete. Bij Lokeren vonden ze de rode kaart voor Persoons overigens bijzonder onterecht. De gedupeerde speler zelf: 'Dit was absoluut geen rode kaart, dit was zuivere compensatie voor de uitsluiting van Vanden Borre.' (Belga/KVDA)