‘Een terugkeer van Berrier is geen optie. Ik vind liever een nieuwe Berrier’ (Gillhaus)

© Belga

In de tweede Essevee Talk, een praatavond voor Zulte Waregemsupporters, schiep technisch manager Hans Gillhaus duidelijkheid over de verwarring die vorige week ontstond over de transferpolitiek van de club.

In de tweede Essevee Talk, een praatavond voor Zulte Waregemsupporters, schiep technisch manager Hans Gillhaus duidelijkheid over de verwarring die vorige week ontstond over de transferpolitiek van de club.
“Patrick Decuyper zei in Extra Time dat wij geen versterking zullen halen tijdens de winterstop, terwijl Darije Kalezic in Algemeen Dagblad aangaf dat er heel wat moet bijkomen en dat hij, als dat niet gebeurt, zou vertrekken”, vertelde Gillhaus. “Dat zijn meningen die met elkaar botsen. Het antwoord ligt in het midden: alleen als in januari spelers vertrekken en we daar een transfersom voor krijgen, dan zullen we inkomende transfers doen. Daarover zijn we met Decuyper, de sportieve staff en de scouting aan het overleggen.”

De kans dat het zover komt, is vrij groot, want het contract van sterspeler Rémi Maréval loopt eind dit seizoen af. Aangezien hij niet wil verlengen, zal hij in de winterstop allicht verkocht worden. Ook het verhaal van Moussa Maâzou en Habib Habibou lijkt op zijn einde te lopen. Gillhaus: “Habibou is niet fit en Maâzou traint apart of met de B-kern. Met hen waren er disciplinaire problemen. Komt dat binnen de twee weken goed, dan zullen we hen voor eind december nog zien, anders niet. Feit is dat Maâzou (die door CSKA Moskou verhuurd wordt, nvdr) in januari naar de Afrika Cup gaat. Het is mogelijk dat hij daarna nog terugkomt, maar dat is vrij onwaarschijnlijk. Ook Habibou gaf te kennen dat hij verder wil kijken.”

Als beide spelers vertrekken, zit Zulte Waregem met een spitsenprobleem, want Giuseppe Rossini is out tot de winterstop en ook Teddy Chevalier maakte zich tijdens de match tegen Lokeren allerminst populair. De Fransman reageerde met een wild wegwerpgebaar toen het publiek begon te fluiten. “Teddy heeft zich misdragen en dat is onacceptabel”, aldus Gillhaus. “Hij is door midden gezaagd door de sportieve staff, heeft een berisping én een boete gekregen.”

Via een persbericht verontschuldigde Chevalier zich dinsdag tegenover de supporters. Hij zal ook een training geven aan de G-ploeg van Zulte Waregem (voetbalteam voor personen met een beperking, nvdr).” Dat Zulte Waregem nu een spitsenprobleem heeft, ontkende Gillhaus echter. “We hebben ook nog Rossini en Jens Naessens, al scoren die niet. Het is de keuze van de trainer om met deze jongens verder te doen.”

Nieuwe Berrier Over een eventuele terugkeer van Franck Berrier was de technisch manager heel duidelijk: “Frank is een geweldige speler, maar ik vind liever een nieuwe Berrier die we zélf kunnen groot maken. Liever dat dan iets ‘ouds’ terughalen.” En dan kijkt de Nederlander vooral bínnen de club: “De volgorde in de transferpolitiek is duidelijk: eerst eigen jeugd, dan Belgen en dan pas buitenlanders.” Opmerkelijk, gezien de transfers van de voorbije maanden. Via de omstreden makelaar Vlado Lemic haalde Patrick Decuyper vier jonge Oostblokkers (Hadzic, Milunovic, Sivakov en Trajkovski, nvdr) voor ruim twee miljoen euro naar Zulte Waregem.

Over de positie van trainer Darije Kalezic hield Hans Gillhaus zich op de vlakte. “Een dertiende plaats is minder dan verhoopt en dan is er altijd discussie. Dat weet de trainer ook. Maar het is niet relevant om te zeggen dat Kalezic nog een of twee wedstrijden respijt krijgt.”

Ondanks het kritische interview van Kalezic in AD, besloot Zulte Waregem op verzoek van de Bosniër assistent-trainer Eddy Van den Berge en beloftetrainer David Gevaert van plaats te wisselen. “Eddy is een monument in deze club, en hij blijft dat, maar wij vonden dat het tussen hem en Kalezic niet meer goeder werkte en dat er binnen de trainersstaff een andere dynamiek nodig was. Dat is niet de schuld van Eddy. Als hij geen kwaliteit zou hebben, dan waren we helemaal niet met hem verder gegaan.” (JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content