Bongonda, een linker flankaanvaller, verliet in de winter de Belgische academie van Jean-Marc Guillou en sloot zich na een testperiode in Engeland aan bij Zulte Waregem. Als enige jeugdspeler werd hij na de voorbereiding niet teruggestuurd naar de beloften door Francky Dury.

Dury is lovend over de jonge Belg. Dat is een opsteker voor Thomas Caers, die Bongonda opleidde in de JMG Academie en wiens veel besproken Essevee Soccer School uitgerekend zondag in Waregem van start ging.

Caers zag de voorbije maanden nog twee andere jongens JMG de rug toekeren: Dylhan Necipoglu en Jason Denayer. Die laatste staat op de drempel van de A-kern van Manchester City en is inmiddels Belgisch international U19. "Deze spelers zijn vierenhalf jaar buiten competitie opgeleid, hé. En er zullen er nog volgen. Dit is nog maar het begin", is Caers enthousiast.

SK Lierse

Dat het drietal zijn eerste professionele stappen niet bij moederclub Lierse SK zet, is te wijten aan het getalm van Maged Samy om hen op 16-jarige leeftijd het beloofde profcontract aan te bieden. Pas na het ontslag van Caers afgelopen winter maakte de Egyptische financier van de academie, tevens eigenaar van Lierse SK, daar versneld werk van.

De doorstroming van de JMG'ers naar de A-kern van Lierse verloopt minder vlot. Zopas nog nam het twee jongeren uit de Malinese JMG Academie onder contract. Zijn Belgische en Egyptische académiciens zijn momenteel voor vijf weken op stage in Vietnam.

Bij Zulte Waregem verandert het vertrek van Patrick Decuyper niets aan de plannen met de Essevee Soccer School. "De club staat hier honderd procent achter", zegt CEO ad interim Willy Naessens, volgens wie de financiering van de club komt en niet van Decuyper persoonlijk. "Op 15 september zal het nieuwe complex helemaal klaar zijn. Een indoorhall en kunstgras zijn de volgende stap. Die gaan we met een hockeyploeg delen." Caers: "Ik voel veel enthousiasme in de club en naarmate de maanden vorderen kan dit nog alleen maar toenemen."

Bongonda, een linker flankaanvaller, verliet in de winter de Belgische academie van Jean-Marc Guillou en sloot zich na een testperiode in Engeland aan bij Zulte Waregem. Als enige jeugdspeler werd hij na de voorbereiding niet teruggestuurd naar de beloften door Francky Dury. Dury is lovend over de jonge Belg. Dat is een opsteker voor Thomas Caers, die Bongonda opleidde in de JMG Academie en wiens veel besproken Essevee Soccer School uitgerekend zondag in Waregem van start ging. Caers zag de voorbije maanden nog twee andere jongens JMG de rug toekeren: Dylhan Necipoglu en Jason Denayer. Die laatste staat op de drempel van de A-kern van Manchester City en is inmiddels Belgisch international U19. "Deze spelers zijn vierenhalf jaar buiten competitie opgeleid, hé. En er zullen er nog volgen. Dit is nog maar het begin", is Caers enthousiast.SK LierseDat het drietal zijn eerste professionele stappen niet bij moederclub Lierse SK zet, is te wijten aan het getalm van Maged Samy om hen op 16-jarige leeftijd het beloofde profcontract aan te bieden. Pas na het ontslag van Caers afgelopen winter maakte de Egyptische financier van de academie, tevens eigenaar van Lierse SK, daar versneld werk van. De doorstroming van de JMG'ers naar de A-kern van Lierse verloopt minder vlot. Zopas nog nam het twee jongeren uit de Malinese JMG Academie onder contract. Zijn Belgische en Egyptische académiciens zijn momenteel voor vijf weken op stage in Vietnam. Bij Zulte Waregem verandert het vertrek van Patrick Decuyper niets aan de plannen met de Essevee Soccer School. "De club staat hier honderd procent achter", zegt CEO ad interim Willy Naessens, volgens wie de financiering van de club komt en niet van Decuyper persoonlijk. "Op 15 september zal het nieuwe complex helemaal klaar zijn. Een indoorhall en kunstgras zijn de volgende stap. Die gaan we met een hockeyploeg delen." Caers: "Ik voel veel enthousiasme in de club en naarmate de maanden vorderen kan dit nog alleen maar toenemen."