Al sinds 2004 organiseert de Duitse vereniging Brot und Spiele in Berlijn jaarlijks 11mm, het grootste internationale voetbalfilmfestival. Na uitstapjes naar Polen (Euro2012) en Brazilië (WK 2014) is nu ook Brussel (Oudergem) aan de beurt. Gedurende twee dagen zullen er in gemeenschapscentrum Den Dam zes voetbalfilms te zien zijn. Films die, naast de passie van fans en beoefenaars, ook de culturele en sociale rol van de sport belichten: The Damned United, Johan Primero, Maradona par Kusturica, Liverpool Goalie, Der ganz große Traum en 11mm Shortfilms - de beste voetbalkortfilms. Voor elke film wordt ook een kortfilm over Royale Union Sint-Gillis getoond.

Daarnaast vinden er randactiviteiten plaats zoals een openingsreceptie, een afterparty met liveconcert, een kinderprogramma en een lezing over weinig bekende prestaties van Belgische voetbalpioniers.

11mmBrussels is een samenwerking van 11mm en de officiële Duitstalige Rode Duivels fanclub Rote Teufel Brüssel, met ondersteuning van de gemeente Oudergem. Het programma en ticketinfo is te vinden op 11-mm.be. Ook te volgen via Facebook (11mmgoesbrussels) en Twitter (@11mmbrussels).

Al sinds 2004 organiseert de Duitse vereniging Brot und Spiele in Berlijn jaarlijks 11mm, het grootste internationale voetbalfilmfestival. Na uitstapjes naar Polen (Euro2012) en Brazilië (WK 2014) is nu ook Brussel (Oudergem) aan de beurt. Gedurende twee dagen zullen er in gemeenschapscentrum Den Dam zes voetbalfilms te zien zijn. Films die, naast de passie van fans en beoefenaars, ook de culturele en sociale rol van de sport belichten: The Damned United, Johan Primero, Maradona par Kusturica, Liverpool Goalie, Der ganz große Traum en 11mm Shortfilms - de beste voetbalkortfilms. Voor elke film wordt ook een kortfilm over Royale Union Sint-Gillis getoond.Daarnaast vinden er randactiviteiten plaats zoals een openingsreceptie, een afterparty met liveconcert, een kinderprogramma en een lezing over weinig bekende prestaties van Belgische voetbalpioniers.11mmBrussels is een samenwerking van 11mm en de officiële Duitstalige Rode Duivels fanclub Rote Teufel Brüssel, met ondersteuning van de gemeente Oudergem. Het programma en ticketinfo is te vinden op 11-mm.be. Ook te volgen via Facebook (11mmgoesbrussels) en Twitter (@11mmbrussels).