Het akkoord over de premies werd volgens de krant vorige zomer afgesloten door de spelersraad van de Rode Duivels, waarin onder meer aanvoerder Vincent Kompany en Thomas Vermaelen zetelen.
Het bedrag van 200.000 euro is het maximum dat een speler kan verdienen. Hoeveel hij krijgt, is afhankelijk van de verdeelsleutel. Wie in de tien kwalificatieduels wordt geselecteerd, strijkt uiteraard meer op dan wie er sporadisch bij was.

Hoogste kwalificatiepremie ooit

Volgens Het Nieuwsblad gaat het wellicht om de hoogste kwalificatiepremie ooit door de Belgische Voetbalbond afgesloten. Zo is het evenveel als wat de Duitsers kregen voor het WK 2010 in Zuid-Afrika. Ter vergelijking: in 2002 ontvingen de Rode Duivels voor hun kwalificatie voor het WK in Japan en Zuid-Korea elk 20.000 euro.

Bovenop de kwalificatiepremie komt bovendien een winstpremie per gewonnen match. Die bedraagt naar verluidt 8.000 euro. België won in groep A al zes wedstrijden, wat dus goed is voor 48.000 euro.

In perspectief

Om alles in het juiste perspectief te plaatsen, voegt Het Nieuwsblad een overzicht toe van de lonen die de Belgische toppers opstrijken in de Premier League. Zo verdient Vincent Kompany bij Manchester City elke week 155.000 euro, Eden Hazard krijgt bij Chelsea wekelijks 137.000 euro op de rekening gestort.

De premies voor de technische staf van de Rode Duivels zijn overigens niet bekend. (Belga/TE)

Het akkoord over de premies werd volgens de krant vorige zomer afgesloten door de spelersraad van de Rode Duivels, waarin onder meer aanvoerder Vincent Kompany en Thomas Vermaelen zetelen. Het bedrag van 200.000 euro is het maximum dat een speler kan verdienen. Hoeveel hij krijgt, is afhankelijk van de verdeelsleutel. Wie in de tien kwalificatieduels wordt geselecteerd, strijkt uiteraard meer op dan wie er sporadisch bij was. Hoogste kwalificatiepremie ooitVolgens Het Nieuwsblad gaat het wellicht om de hoogste kwalificatiepremie ooit door de Belgische Voetbalbond afgesloten. Zo is het evenveel als wat de Duitsers kregen voor het WK 2010 in Zuid-Afrika. Ter vergelijking: in 2002 ontvingen de Rode Duivels voor hun kwalificatie voor het WK in Japan en Zuid-Korea elk 20.000 euro. Bovenop de kwalificatiepremie komt bovendien een winstpremie per gewonnen match. Die bedraagt naar verluidt 8.000 euro. België won in groep A al zes wedstrijden, wat dus goed is voor 48.000 euro. In perspectiefOm alles in het juiste perspectief te plaatsen, voegt Het Nieuwsblad een overzicht toe van de lonen die de Belgische toppers opstrijken in de Premier League. Zo verdient Vincent Kompany bij Manchester City elke week 155.000 euro, Eden Hazard krijgt bij Chelsea wekelijks 137.000 euro op de rekening gestort. De premies voor de technische staf van de Rode Duivels zijn overigens niet bekend. (Belga/TE)