Met Standard krijgt Anderlecht zondagmiddag een tegenstander tegenover zich waarvan het eerder dit seizoen drie keer verloor. Laatst nog op speeldag 2 van deze PO1. Het gevolg van een bizar experiment van Besnik Hasi met Acheampong als schaduwspits in steun van Mitrovic. Hasi had een warrige uitleg klaar achteraf, maar was ook zo grootmoedig om de verantwoordelijkheid voor de nederlaag helemaal op zich te nemen.

Op de prestaties van Standard valt geen peil te trekken. Nu eens goed, dan weer waardeloos. Nu eens helemaal uitgeteld, dan toch weer van het canvas opverend. Voorzitter Roland Duchâtelet is er de man niet naar een klimaat te creëren waarin voetballers zich zorgeloos kunnen overleveren aan waarin ze goed zijn: voetballen. Ook afgelopen week ging het weer vaker over zijn banden met STVV en vermeende gesprekken met een potentiële overnemer.

Sinds vorige speeldag heeft Anderlecht Club Brugge bijgebeend. Op basis van het aantal gewonnen duels is het de bekerwinnaar zelfs voorbijgestoken. Net als vorig seizoen lijken de Brusselaars een eindspurt te hebben ingezet die hen met drie zeges in de laatste drie wedstrijden zomaar weer een landstitel oplevert. Vorig seizoen pakte Anderlecht zijn derde opeenvolgende titel na vijf overwinningen in de laatste vijf speelrondes.

Mocht Hasi nog eens een experiment willen overwegen, moet hij misschien maar eens vasthouden aan het ondertussen reeds vaker beproefde recept met Acheampong op de linksachter. Met zijn snelheid doet de Ghanees elke tegenstander pijn. Dat lef moet Anderlecht altijd in België willen tentoonspreiden: met een aanvaller als back de tegenstander achteruit duwen.

Acheampong lijkt het scoren niet echt in zich te hebben. Maar als hij van ver kan komen, schudt hij de assists bij bosjes uit zijn kromme linker. Zoals vorig weekend tegen Club, maar toen gaf Mitrovic te vaak niet thuis. Nog een plus voor paarswit: behalve zijn Serviër lijken nu toch ook Najar en Tielemans al wat vaker de weg naar het doel te vinden.

Na de zege tegen Standard wacht Anderlecht donderdag de altijd lastige verplaatsing naar Kortrijk. Altijd, behalve dit keer. Zonder zijn voor schorsing volgend seizoen bevreesde middenveld mag de Maleisische eersteklasser geen hindernis op weg naar een 34e Brusselse landstitel zijn. Voor één keer zal het niet aan de reviewcommissie hebben gelegen.

Met Standard krijgt Anderlecht zondagmiddag een tegenstander tegenover zich waarvan het eerder dit seizoen drie keer verloor. Laatst nog op speeldag 2 van deze PO1. Het gevolg van een bizar experiment van Besnik Hasi met Acheampong als schaduwspits in steun van Mitrovic. Hasi had een warrige uitleg klaar achteraf, maar was ook zo grootmoedig om de verantwoordelijkheid voor de nederlaag helemaal op zich te nemen.Op de prestaties van Standard valt geen peil te trekken. Nu eens goed, dan weer waardeloos. Nu eens helemaal uitgeteld, dan toch weer van het canvas opverend. Voorzitter Roland Duchâtelet is er de man niet naar een klimaat te creëren waarin voetballers zich zorgeloos kunnen overleveren aan waarin ze goed zijn: voetballen. Ook afgelopen week ging het weer vaker over zijn banden met STVV en vermeende gesprekken met een potentiële overnemer.Sinds vorige speeldag heeft Anderlecht Club Brugge bijgebeend. Op basis van het aantal gewonnen duels is het de bekerwinnaar zelfs voorbijgestoken. Net als vorig seizoen lijken de Brusselaars een eindspurt te hebben ingezet die hen met drie zeges in de laatste drie wedstrijden zomaar weer een landstitel oplevert. Vorig seizoen pakte Anderlecht zijn derde opeenvolgende titel na vijf overwinningen in de laatste vijf speelrondes.Mocht Hasi nog eens een experiment willen overwegen, moet hij misschien maar eens vasthouden aan het ondertussen reeds vaker beproefde recept met Acheampong op de linksachter. Met zijn snelheid doet de Ghanees elke tegenstander pijn. Dat lef moet Anderlecht altijd in België willen tentoonspreiden: met een aanvaller als back de tegenstander achteruit duwen. Acheampong lijkt het scoren niet echt in zich te hebben. Maar als hij van ver kan komen, schudt hij de assists bij bosjes uit zijn kromme linker. Zoals vorig weekend tegen Club, maar toen gaf Mitrovic te vaak niet thuis. Nog een plus voor paarswit: behalve zijn Serviër lijken nu toch ook Najar en Tielemans al wat vaker de weg naar het doel te vinden.Na de zege tegen Standard wacht Anderlecht donderdag de altijd lastige verplaatsing naar Kortrijk. Altijd, behalve dit keer. Zonder zijn voor schorsing volgend seizoen bevreesde middenveld mag de Maleisische eersteklasser geen hindernis op weg naar een 34e Brusselse landstitel zijn. Voor één keer zal het niet aan de reviewcommissie hebben gelegen.