Ilombe Mboyo (28) kwam in augustus 2013 naar Genk en kwam de voorbije twee seizoenen in niet eens de helft van de wedstrijden aan de aftrap. Blessures zetten hem om de haverklap aan de kant. In 2015 speelde hij geen minuut.

In de Cristal Arena werden al vroeg grote vraagtekens geplaatst achter de hoge transfersom - tussen 4 en 4,5 miljoen euro - die Genk aan AA Gent had betaald. In februari 2014 gaf toenmalig technisch directeur Gunter Jacob voor het eerst toe dat Mboyo's transfer van bij het begin een risico had ingehouden. "Uit de medische tests bleek dat indien het ritme van trainingen en wedstrijden omhoog zou gaan, het risico bestond dat hij geblesseerd kon geraken. Dat berekend risico pak je er dan bij", zei Jacob.

Zijn beste periode kende Mboyo tijdens play-off 1 van vorig seizoen: in alle tien de duels kwam hij in actie. Vijf keer op rij zelfs als basisspeler, iets wat hem geen enkele andere keer overkwam in Genk. Zijn doelpuntenproductie was het best voor de winterstop van dit seizoen. Acht keer scoorde hij, een gemiddelde dat - mocht hij het hebben aangehouden - hem nu bovenin de topschutterslijst zou hebben gebracht. Ondanks vier en een halve maand zonder één speelminuut is hij altijd de trefzekerste Genkenaar gebleven dit seizoen.

Afgaand op het normen-en-waardenverhaal van Dimitri De Condé bij zijn aanstelling als technisch directeur, lijkt er nog weinig toekomst voor Mboyo te zijn weggelegd in Genk. Hij werd 28 onlangs, kost zijn club rond het miljoen euro per jaar en heeft nog twee jaar contract. Hij tilde Genk de voorbije twee jaar niet naar grootse prestaties, en al helemaal niet naar prijzen. De kans dat hem dat nog zal lukken lijkt veeleer klein. Enerzijds door zijn blessuregevoeligheid en het feit dat hij nu al twee jaar weinig traint en speelt, anderzijds wegens zijn leeftijd.

Mogelijk biedt Charlton Athletic een uitweg. De Engelse tweedeklasser van eigenaar Roland Duchâtelet praat met Genk over een transfer van de aanvaller.

Ilombe Mboyo (28) kwam in augustus 2013 naar Genk en kwam de voorbije twee seizoenen in niet eens de helft van de wedstrijden aan de aftrap. Blessures zetten hem om de haverklap aan de kant. In 2015 speelde hij geen minuut.In de Cristal Arena werden al vroeg grote vraagtekens geplaatst achter de hoge transfersom - tussen 4 en 4,5 miljoen euro - die Genk aan AA Gent had betaald. In februari 2014 gaf toenmalig technisch directeur Gunter Jacob voor het eerst toe dat Mboyo's transfer van bij het begin een risico had ingehouden. "Uit de medische tests bleek dat indien het ritme van trainingen en wedstrijden omhoog zou gaan, het risico bestond dat hij geblesseerd kon geraken. Dat berekend risico pak je er dan bij", zei Jacob.Zijn beste periode kende Mboyo tijdens play-off 1 van vorig seizoen: in alle tien de duels kwam hij in actie. Vijf keer op rij zelfs als basisspeler, iets wat hem geen enkele andere keer overkwam in Genk. Zijn doelpuntenproductie was het best voor de winterstop van dit seizoen. Acht keer scoorde hij, een gemiddelde dat - mocht hij het hebben aangehouden - hem nu bovenin de topschutterslijst zou hebben gebracht. Ondanks vier en een halve maand zonder één speelminuut is hij altijd de trefzekerste Genkenaar gebleven dit seizoen. Afgaand op het normen-en-waardenverhaal van Dimitri De Condé bij zijn aanstelling als technisch directeur, lijkt er nog weinig toekomst voor Mboyo te zijn weggelegd in Genk. Hij werd 28 onlangs, kost zijn club rond het miljoen euro per jaar en heeft nog twee jaar contract. Hij tilde Genk de voorbije twee jaar niet naar grootse prestaties, en al helemaal niet naar prijzen. De kans dat hem dat nog zal lukken lijkt veeleer klein. Enerzijds door zijn blessuregevoeligheid en het feit dat hij nu al twee jaar weinig traint en speelt, anderzijds wegens zijn leeftijd. Mogelijk biedt Charlton Athletic een uitweg. De Engelse tweedeklasser van eigenaar Roland Duchâtelet praat met Genk over een transfer van de aanvaller.