William Vainqueur blijft slechts op één voorwaarde in België: dat hij bij een club kan spelen die zich rechtstreeks voor de Champions League heeft gekwalificeerd. Het komt er dus concreet op neer dat hij ofwel bij de kampioen zal spelen, ofwel naar het buitenland zal verkassen. Met drie aanbiedingen uit de Premier League, twee uit de Bundesliga en twee uit de Ligue 1 op zak kun je het je permitteren om zo kieskeurig te zijn.

Ook Anderlecht is een optie, maar de entourage van de speler ziet een overstap naar de hoofdstad niet zitten. Bij Anderlecht gaan ze ervan uit dat het tijdperk Biglia eind dit seizoen echt voorbij is. Een Brusselse bron weet dat "Anderlecht enorm geïnteresseerd is in Vainqueur". De entourage van Vainqueur bevestigt dat ze weet heeft van de paars-witte interesse. Het lijkt dan ook vast te staan dat Anderlecht op het einde van het seizoen een bod zal uitbrengen. Al sluit dat niet uit dat de Brusselaars nog andere pistes zullen bewandelen.

Vervanger van Biglia

Het ziet er naar uit dat Anderlecht wacht op een grote uitgaande transfer vooraleer het zich in het getouwtrek rond Vainqueur gaat mengen. "Ik weet zeker dat William bij Anderlecht zou kunnen schitteren", zegt José Riga, de man die Vainqueur bij Standard destijds in de basis dropte.

"Hij zou het zelfs makkelijker hebben in het Constant Vanden Stockstadion. Biglia speelt er al jaren vanuit zijn sofa, zonder enige druk. Dat moet William aankunnen. Zijn passing is uitstekend en kan alleen maar nog beter tot z'n recht komen in een team waar techniek hoog in het vaandel wordt gedragen. Ik zeg niet dat Biglia makkelijk te vervangen is, maar William heeft er alle kwaliteiten voor."

Opvolger Vainqueur

Ondertussen is Standard ook al aan de opvolging van Vainqueur aan het werken. De Rouches zoeken die opvolger in eerste instantie bij de eigen jeugd. Ibrahima Cissé, de 19-jarige verdedigende middenvelder uit de Académie Louis-Dreyfus, is een mogelijke vervanger, maar mist nog wel wat kilometers op zijn teller. De opvolging van Vainqueur garanderen zal al snel een prioriteit voor Standard worden.

William Vainqueur blijft slechts op één voorwaarde in België: dat hij bij een club kan spelen die zich rechtstreeks voor de Champions League heeft gekwalificeerd. Het komt er dus concreet op neer dat hij ofwel bij de kampioen zal spelen, ofwel naar het buitenland zal verkassen. Met drie aanbiedingen uit de Premier League, twee uit de Bundesliga en twee uit de Ligue 1 op zak kun je het je permitteren om zo kieskeurig te zijn. Ook Anderlecht is een optie, maar de entourage van de speler ziet een overstap naar de hoofdstad niet zitten. Bij Anderlecht gaan ze ervan uit dat het tijdperk Biglia eind dit seizoen echt voorbij is. Een Brusselse bron weet dat "Anderlecht enorm geïnteresseerd is in Vainqueur". De entourage van Vainqueur bevestigt dat ze weet heeft van de paars-witte interesse. Het lijkt dan ook vast te staan dat Anderlecht op het einde van het seizoen een bod zal uitbrengen. Al sluit dat niet uit dat de Brusselaars nog andere pistes zullen bewandelen.Vervanger van BigliaHet ziet er naar uit dat Anderlecht wacht op een grote uitgaande transfer vooraleer het zich in het getouwtrek rond Vainqueur gaat mengen. "Ik weet zeker dat William bij Anderlecht zou kunnen schitteren", zegt José Riga, de man die Vainqueur bij Standard destijds in de basis dropte. "Hij zou het zelfs makkelijker hebben in het Constant Vanden Stockstadion. Biglia speelt er al jaren vanuit zijn sofa, zonder enige druk. Dat moet William aankunnen. Zijn passing is uitstekend en kan alleen maar nog beter tot z'n recht komen in een team waar techniek hoog in het vaandel wordt gedragen. Ik zeg niet dat Biglia makkelijk te vervangen is, maar William heeft er alle kwaliteiten voor."Opvolger VainqueurOndertussen is Standard ook al aan de opvolging van Vainqueur aan het werken. De Rouches zoeken die opvolger in eerste instantie bij de eigen jeugd. Ibrahima Cissé, de 19-jarige verdedigende middenvelder uit de Académie Louis-Dreyfus, is een mogelijke vervanger, maar mist nog wel wat kilometers op zijn teller. De opvolging van Vainqueur garanderen zal al snel een prioriteit voor Standard worden.