Erwin Lemmens wordt keeperstrainer Rode Duivels

© Belga

Erwin Lemmens volgt Philippe Vande Walle op als keeperstrainer van de Rode Duivels.

Erwin Lemmens volgt Philippe Vande Walle op als keeperstrainer van de Rode Duivels. Dat meldt de Belgische Voetbalbond (KBVB). De 36-jarige Lemmens zal de job combineren met zijn taak als doelmannentrainer van Lokeren.

Ex-international Lemmens stond als speler onder de lat bij onder andere Beveren, de Spaanse clubs Racing Santander en Espanyol en het Griekse Olympiakos Piraeus. Hij droeg ook twee keer het shirt van de Rode Duivels.

“Erwin past heel goed in mijn omkadering”, legt bondscoach Marc Wilmots uit. “Hij kent sommige leden uit mijn staf, is jong, dynamisch en heeft geen banden met mijn drie keepers. Hij is neutraal, wat goed is. Zelf heeft hij ook in het buitenland gespeeld, dat is positief.”

“Dit is iets heel moois”, vult Lemmens aan. “Ik heb er veel zin. Dit is een grote uitdaging. Ik wil de jongens zo snel mogelijk leren kennen. Ik zie ze natuurlijk vaak spelen want ik ben een voetbaldier.”

Vriendschappelijk

De Rode Duivels spelen hun volgende wedstrijd op woensdag 6 februari. Dan wordt in Brugge vriendschappelijk gespeeld tegen Slovakije. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content