Eupen wint bij STVV, Moeskroen geeft voorsprong weg bij Beerschot

Op de 28e speeldag in de Jupiler Pro League is Eupen zondagavond met 0-2 gaan winnen op het veld van Sint-Truiden. Eerder gaf Moeskroen een 0-2 voorsprong uit handen bij Beerschot.

Amara Baby opende de score voor Eupen vier minuten voor rust. Een minuut voor tijd legde de net ingevallen Smail Prevljak de eindstand vast. STVV speelde het laatste halfuur met tien. Jorge Teixeira kreeg in de 61e minuut rood toen hij Knowledge Musona net voor de zestien neerhaalde.

In de stand blijft Eupen met 36 punten veertiende, Sint-Truiden is met 31 punten vijftiende.

Beerschot-Moeskroen 2-2

Excel Moeskroen heeft na drie opeenvolgende nederlagen niet opnieuw kunnen aanknopen met de zege. De Henegouwers speelden 2-2 gelijk bij Beerschot. Vier minuten voor het einde van de reguliere speeltijd stond de staartploeg 0-2 voor dankzij treffers van Jean Onana (26.) en Serge Tabekou (71.). Blessing Eleke (86.) en Stipe Radic (90.+4) sleepten echter nog een punt uit de brand voor Beerschot.

In de 26e minuut kwam Moeskroen op voorsprong via Onana. Beerschot-doelman Vanhamel bokste een voorzet van Bakic weg, de Kameroener kopte van buiten het strafschopgebied tegen de netten. In de tweede helft lukte Tabekou de 0-2 bij een snelle counter na een hoekschop voor Beerschot. Eleke zorgde in het slot na een boogbal van Holzhauser voor de aansluitingstreffer. De thuisploeg drong nog aan. Dat resulteerde in een kopbal van Suzuki die net naast ging en zowaar nog de gelijkmaker in de blessuretijd. Vanhamel trok mee naar voren en voerde mee strijd in het strafschopgebied bij een verre inworp van Van den Bergh. Het leer belandde voor de voeten van Radic. De Kroaat trapte van dichtbij binnen.

Met 27 punten blijft Moeskroen voorlaatste in de stand. Cercle Brugge, dat zaterdag met 2-0 won van rode lantaarn Waasland-Beveren (25 ptn), telt er twee meer. Beerschot staat met 41 punten op de zevende plaats.