België is op Euro 2020 ingedeeld in een groep met Rusland en Denemarken. Die twee landen spelen volgende zomer gastheer voor het EK en mogen dus in principe hun groepswedstrijden voor eigen volk afwerken. Omdat beide landen in dezelfde poule worden onderverdeeld moest een loting bepalen wie in het onderlinge duel tussen Denemarken en Rusland het thuisvoordeel zou krijgen.

Denemarken trok aan het langste eind en zal dus Rusland ontvangen in Kopenhagen. De Russen spelen hun thuiswedstrijden in Sint-Petersburg tegen België en een nog te bepalen land, Wales of Finland. De overige groepswedstrijd in Sint-Petersburg wordt er een tussen de Rode Duivels en opnieuw Wales of Finland. Daarvoor wordt nog op 30 november geloot in Boekarest

Barrages bekend

Twintig van de vierentwintig deelnemers zijn inmiddels bekend. Voor de laatste vier tickets komen nog zestien landen in aanmerking. Vandaag/vrijdag werd in Nyon geloot voor de barrages. De landen werden onderverdeeld in vier sporen op basis van hun prestaties in de Nations League.

IJsland, kwartfinalist op het EK 2016, ontvangt Roemenië terwijl nog in spoor A Bulgarije het thuisvoordeel heeft tegen Hongarije. In spoor B zijn de affiches Bosnië-Herzegovina/Noord-Ierland en Slovakije/Ierland. Spoor C serveert de duels Schotland/Israël en Noorwegen/Servië. In spoor D staan Georgië/Wit-Rusland en Noord-Macedonië/Kosovo op het programma.

De halve finales worden op 26 maart 2020 gespeeld, de vier finales op 31 maart 2020.

View this post on Instagram

Who will be playing at #EURO2020 ❓❓❓

A post shared by UEFA EURO 2020 (@euro2020) on

View this post on Instagram

Who will qualify? 🤷‍♂️

A post shared by UEFA EURO 2020 (@euro2020) on

View this post on Instagram

Winner = 🤔🤔🤔

A post shared by UEFA EURO 2020 (@euro2020) on

View this post on Instagram

Who will be in the final? 🤔

A post shared by UEFA EURO 2020 (@euro2020) on

België is op Euro 2020 ingedeeld in een groep met Rusland en Denemarken. Die twee landen spelen volgende zomer gastheer voor het EK en mogen dus in principe hun groepswedstrijden voor eigen volk afwerken. Omdat beide landen in dezelfde poule worden onderverdeeld moest een loting bepalen wie in het onderlinge duel tussen Denemarken en Rusland het thuisvoordeel zou krijgen. Denemarken trok aan het langste eind en zal dus Rusland ontvangen in Kopenhagen. De Russen spelen hun thuiswedstrijden in Sint-Petersburg tegen België en een nog te bepalen land, Wales of Finland. De overige groepswedstrijd in Sint-Petersburg wordt er een tussen de Rode Duivels en opnieuw Wales of Finland. Daarvoor wordt nog op 30 november geloot in Boekarest Barrages bekendTwintig van de vierentwintig deelnemers zijn inmiddels bekend. Voor de laatste vier tickets komen nog zestien landen in aanmerking. Vandaag/vrijdag werd in Nyon geloot voor de barrages. De landen werden onderverdeeld in vier sporen op basis van hun prestaties in de Nations League.IJsland, kwartfinalist op het EK 2016, ontvangt Roemenië terwijl nog in spoor A Bulgarije het thuisvoordeel heeft tegen Hongarije. In spoor B zijn de affiches Bosnië-Herzegovina/Noord-Ierland en Slovakije/Ierland. Spoor C serveert de duels Schotland/Israël en Noorwegen/Servië. In spoor D staan Georgië/Wit-Rusland en Noord-Macedonië/Kosovo op het programma.De halve finales worden op 26 maart 2020 gespeeld, de vier finales op 31 maart 2020.