Europa League: AA Gent naar Roemenië, Genk naar Zweden of Ierland

© BELGA

In de voorlaatste voorronde van de Europa League komt AA Gent uit tegen het Roemeense FC Viitorul Constanta. Als KRC Genk zich volgende donderdag tegen de Montenegrijnen van Buducnost Podgorica kwalificeert wacht het Zweedse BK Häcken of het Ierse Cork City FC.

Beide Belgische ploegen gingen als reekshoofd de trommel in. Voor AA Gent kwam een reis richting het Roemenië uit de bus. De ploeg met als coach voormalig Roemeens international Georghe Hagi eindigde vorig jaar vijfde in de Roemeense eerste klasse.

Eigenlijk volstond die vijfde stek normaal niet om voor Europees voetbal, maar door de Europese sanctie van Dinamo Boekarest – die vierde eindigde – mogen ze toch Europa in. Opvallend: in drie seizoenen klom de club op van de Roemeense derde klasse naar de hoogste voetbaldivisie.

KRC Genk wacht een trip richting het Zweedse BK Häcken of het Ierse Cork City FC, die onderling moeten uitmaken wie zich kwalificeert. De heenmatch tussen beide ploegen eindigde op 1-1.

De Genkenaars moeten eerst zelf nog weten door te stoten tegen het Montenegrijnse Buducnost Podgrica, maar na de 2-0 overwinning in de eerste confrontatie is de kwalificatie zonder ongelukken zo goed als binnen. Volgende donderdag staat de terugmatch op het programma.

Gent en Genk beginnen thuis op donderdag 28 juli, een week later (4 augustus) staan de returns op het programma. (JF)

Partner Content