Wandelvoetbal is voetbal voor senioren. De voetbalvorm is overgewaaid uit Engeland en heeft speciale regels. De voornaamste is dat deelnemers tijdens een match niet mogen lopen. Club Brugge en KAA Gent krijgen de steun omdat ze intekenden op een project van de European Football for Development Network (EFDN), waarvan beide lid zijn. EFDN is een organisatie van Europese clubs met een hoog aangeschreven community werking.

Club Brugge begeleidt momenteel zo'n vijftig senioren; de ploeg van KAA Gent telt twaalf vaste deelnemers. Bedoeling is dat beide initiatieven leiden tot een kettingreactie, zodat er meer zulke projecten komen bij kleinere clubs in de buurt. 'Want hiermee haal je niet enkel senioren uit hun isolement,' zegt community managerWim Beelaert van KAA Gent in Sport/Voetbalmagazine, 'het versterkt ook de werking van clubs. Je brengt grootouders van voetballende jeugd in je club en zulke senioren worden vaak vrijwilligers bij de club, zo leert de ervaring in Nederland. Wij proberen rond onze wandelvoetbalploeg ook supporters aan te trekken en mensen die zorgen voor het materiaal en de catering. Het bouwen van die groepen is belangrijker dan het voetbal. We gebruiken wandelvoetbal om buurtgericht aan sociale cohesie te werken.'

Voor zowel Club als Gent vormt de 15.000 euro steun per jaar zo'n 5 procent van hun totaal maatschappelijk jaarbudget.

Wandelvoetbal is voetbal voor senioren. De voetbalvorm is overgewaaid uit Engeland en heeft speciale regels. De voornaamste is dat deelnemers tijdens een match niet mogen lopen. Club Brugge en KAA Gent krijgen de steun omdat ze intekenden op een project van de European Football for Development Network (EFDN), waarvan beide lid zijn. EFDN is een organisatie van Europese clubs met een hoog aangeschreven community werking.Club Brugge begeleidt momenteel zo'n vijftig senioren; de ploeg van KAA Gent telt twaalf vaste deelnemers. Bedoeling is dat beide initiatieven leiden tot een kettingreactie, zodat er meer zulke projecten komen bij kleinere clubs in de buurt. 'Want hiermee haal je niet enkel senioren uit hun isolement,' zegt community managerWim Beelaert van KAA Gent in Sport/Voetbalmagazine, 'het versterkt ook de werking van clubs. Je brengt grootouders van voetballende jeugd in je club en zulke senioren worden vaak vrijwilligers bij de club, zo leert de ervaring in Nederland. Wij proberen rond onze wandelvoetbalploeg ook supporters aan te trekken en mensen die zorgen voor het materiaal en de catering. Het bouwen van die groepen is belangrijker dan het voetbal. We gebruiken wandelvoetbal om buurtgericht aan sociale cohesie te werken.'Voor zowel Club als Gent vormt de 15.000 euro steun per jaar zo'n 5 procent van hun totaal maatschappelijk jaarbudget.