Dat laat het departement Leefmilieu, Natuur en Energie weten. Bouwheer Ghelamco kan nu een bouwvergunning aanvragen bij de gemeente Grimbergen en een milieuvergunning bij de provincie Vlaams-Brabant.

Aangevuld

Het departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) liet eind september in een advies weten grote vragen te hebben bij het mobiliteitsluik in het MER voor het stadion op parking C van de Heizel. Daarop diende Ghelamco een aangevulde versie in, die vervolgens werd goedgekeurd.

Volgens Leefmilieu werden voldoende becijferingen gemaakt van de mobiliteitsstromen bij grote en kleinere evenementen, bij dagelijks verkeer en ook bij gebruik van de parking als pendelparking. 'Door een veel hoger absorptievermogen van de nieuwe parking zal de verkeerscongestie als gevolg van reeds bestaande grote evenementen op de site verminderen', maakt Ghelamco zich sterk. 'Sluipverkeer en wildparkeren in de naburige straten zal op voetbalavonden afnemen.'

Het gebruik van het openbaar vervoer zal zoveel mogelijk worden gestimuleerd, met ruimte om de bestaande metrolijn ondergronds door te trekken en voldoende plaats voor tramhaltes. Er komen ook 5.000 fietsstallingen.

Details

Zowel de Belgische Voetbalbond (KBVB) als de Europese (UEFA) lieten al weten tevreden te zijn met de goedkeuring van het MER.

Bij de partij Groen stellen ze zich vragen. 'Het is me een raadsel hoe ze dit voor elkaar gekregen hebben', reageert Brussels parlementslid Arnaud Verstraete. 'Hier moeten straffe mobiliteitsmaatregelen voorzien zijn, anders krijg je dit niet voor elkaar. Ik wil in het parlement meer details krijgen', licht hij toe.

Euro 2020

Bedoeling is dat het Eurostadion in 2020 gebruikt kan worden voor het EK voetbal, dat plaatsvindt in 13 gaststeden, en dat na dat toernooi Anderlecht als huurder zijn intrek kan nemen in het stadion. Daaromtrent ondertekende de club vorig jaar reeds een beginselakkoord. In principe kunnen ook de Rode Duivels dan hun thuiswedstrijden in het Eurostadion afwerken.

Bouwheer Ghelamco, die eerder al het stadion van AA Gent optrok, hoopt in 2017 met de werken te starten. (Belga/KVDA)

Dat laat het departement Leefmilieu, Natuur en Energie weten. Bouwheer Ghelamco kan nu een bouwvergunning aanvragen bij de gemeente Grimbergen en een milieuvergunning bij de provincie Vlaams-Brabant.Het departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) liet eind september in een advies weten grote vragen te hebben bij het mobiliteitsluik in het MER voor het stadion op parking C van de Heizel. Daarop diende Ghelamco een aangevulde versie in, die vervolgens werd goedgekeurd. Volgens Leefmilieu werden voldoende becijferingen gemaakt van de mobiliteitsstromen bij grote en kleinere evenementen, bij dagelijks verkeer en ook bij gebruik van de parking als pendelparking. 'Door een veel hoger absorptievermogen van de nieuwe parking zal de verkeerscongestie als gevolg van reeds bestaande grote evenementen op de site verminderen', maakt Ghelamco zich sterk. 'Sluipverkeer en wildparkeren in de naburige straten zal op voetbalavonden afnemen.' Het gebruik van het openbaar vervoer zal zoveel mogelijk worden gestimuleerd, met ruimte om de bestaande metrolijn ondergronds door te trekken en voldoende plaats voor tramhaltes. Er komen ook 5.000 fietsstallingen. Zowel de Belgische Voetbalbond (KBVB) als de Europese (UEFA) lieten al weten tevreden te zijn met de goedkeuring van het MER.Bij de partij Groen stellen ze zich vragen. 'Het is me een raadsel hoe ze dit voor elkaar gekregen hebben', reageert Brussels parlementslid Arnaud Verstraete. 'Hier moeten straffe mobiliteitsmaatregelen voorzien zijn, anders krijg je dit niet voor elkaar. Ik wil in het parlement meer details krijgen', licht hij toe.Bedoeling is dat het Eurostadion in 2020 gebruikt kan worden voor het EK voetbal, dat plaatsvindt in 13 gaststeden, en dat na dat toernooi Anderlecht als huurder zijn intrek kan nemen in het stadion. Daaromtrent ondertekende de club vorig jaar reeds een beginselakkoord. In principe kunnen ook de Rode Duivels dan hun thuiswedstrijden in het Eurostadion afwerken. Bouwheer Ghelamco, die eerder al het stadion van AA Gent optrok, hoopt in 2017 met de werken te starten. (Belga/KVDA)