'Met de komst van François en ook Michel Vanstallen krijgt Racing een forse financiële injectie die de club in aanzienlijke mate versterkt', klinkt het. 'Na een periode van schulden afbetalen en saneren kan Racing weer groeien.'

De Keersmaecker, tussen 2006 en 2017 voorzitter van de Belgische Voetbalbond, zal op woensdag 20 februari concrete toelichting geven bij het nieuwe project.

Naar boven loodsen

Van De Keersmaecker en Vanstallen, CEO van investeringsgroep Dorian Groep, wordt verwacht dat ze 'hun netwerk aanspreken om Racing verder op het juiste spoor te zetten'.

'Wij zijn gecharmeerd door de fantastische club die Racing is, zijn geschiedenis, zijn supporters, zijn sociale project en vooral de kansen die de toekomst voor groen-wit biedt', reageert het duo. 'Wij willen Racing op een gezonde en realistische manier weer naar boven loodsen. Er liggen heel belangrijke dossiers op de plank, zoals de jeugdwerking, de toekomst van de OVK-site en uiteraard ook de eerste ploeg. Die dossiers willen we uiteraard allemaal tot een goed einde brengen.

'Dit is voor ons geen kortetermijnproject. We komen naar Racing om op een duurzame manier samen te werken met de huidige bestuurders, fans en sponsors, zodat we de club een mooie toekomst kunnen geven. Ook de supporters die een Racing-aandeel in hun bezit hebben (of er in de toekomst één of meerdere willen kopen) blijven zeer nauw betrokken in ons verhaal.'

De Keersmaecker volgt Koen Van Exem op, die Racing Mechelen de voorbije 2,5 jaar leidde.

'Met de komst van François en ook Michel Vanstallen krijgt Racing een forse financiële injectie die de club in aanzienlijke mate versterkt', klinkt het. 'Na een periode van schulden afbetalen en saneren kan Racing weer groeien.' De Keersmaecker, tussen 2006 en 2017 voorzitter van de Belgische Voetbalbond, zal op woensdag 20 februari concrete toelichting geven bij het nieuwe project. Van De Keersmaecker en Vanstallen, CEO van investeringsgroep Dorian Groep, wordt verwacht dat ze 'hun netwerk aanspreken om Racing verder op het juiste spoor te zetten'. 'Wij zijn gecharmeerd door de fantastische club die Racing is, zijn geschiedenis, zijn supporters, zijn sociale project en vooral de kansen die de toekomst voor groen-wit biedt', reageert het duo. 'Wij willen Racing op een gezonde en realistische manier weer naar boven loodsen. Er liggen heel belangrijke dossiers op de plank, zoals de jeugdwerking, de toekomst van de OVK-site en uiteraard ook de eerste ploeg. Die dossiers willen we uiteraard allemaal tot een goed einde brengen. 'Dit is voor ons geen kortetermijnproject. We komen naar Racing om op een duurzame manier samen te werken met de huidige bestuurders, fans en sponsors, zodat we de club een mooie toekomst kunnen geven. Ook de supporters die een Racing-aandeel in hun bezit hebben (of er in de toekomst één of meerdere willen kopen) blijven zeer nauw betrokken in ons verhaal.' De Keersmaecker volgt Koen Van Exem op, die Racing Mechelen de voorbije 2,5 jaar leidde.