De ex-voorzitter van de Antwerpse club wil de gerechtelijke reorganisatie in het kader van de wet continuïteit ondernemingen (WCO) laten stopzetten. Sinds 11 maart 2013 is het financieel noodlijdende Beerschot beschermd tegen zijn schuldeisers, omdat huidig voorzitter Patrick Vanoppen die dag een verzoekschrift neerlegde in het kader van de WCO. Later werd twee maanden bescherming toegekend, tot 31 mei 2013. Nagels is een van de schuldeisers, voor een bedrag van 750.000 euro in hoofdsom.

De voorwaarden waaraan Beerschot moest voldoen tijdens zijn beschermingsperiode worden niet ingevuld. Zo is een beloofde kapitaalinjectie er niet gekomen en blijven de schulden maar toenemen.

Daarnaast degradeerde Beerschot vorige maand uit de eerste klasse en kon de club door een opgedroogde geldkraan geen licentie bemachtigen voor volgend seizoen. Beerschot, dat een schuldenberg van bijna twintig miljoen euro met zich meetorst, mag dus ook niet in de tweede klasse aantreden.

De vraag van Nagels wordt morgen, dinsdag, voor het eerst bekeken door de rechtbank. Als ze wordt ingewilligd, kunnen schuldeisers beslagen laten uitvoeren bij de club. Nagels zelf wil geen commentaar geven.

De ex-voorzitter van de Antwerpse club wil de gerechtelijke reorganisatie in het kader van de wet continuïteit ondernemingen (WCO) laten stopzetten. Sinds 11 maart 2013 is het financieel noodlijdende Beerschot beschermd tegen zijn schuldeisers, omdat huidig voorzitter Patrick Vanoppen die dag een verzoekschrift neerlegde in het kader van de WCO. Later werd twee maanden bescherming toegekend, tot 31 mei 2013. Nagels is een van de schuldeisers, voor een bedrag van 750.000 euro in hoofdsom. De voorwaarden waaraan Beerschot moest voldoen tijdens zijn beschermingsperiode worden niet ingevuld. Zo is een beloofde kapitaalinjectie er niet gekomen en blijven de schulden maar toenemen. Daarnaast degradeerde Beerschot vorige maand uit de eerste klasse en kon de club door een opgedroogde geldkraan geen licentie bemachtigen voor volgend seizoen. Beerschot, dat een schuldenberg van bijna twintig miljoen euro met zich meetorst, mag dus ook niet in de tweede klasse aantreden. De vraag van Nagels wordt morgen, dinsdag, voor het eerst bekeken door de rechtbank. Als ze wordt ingewilligd, kunnen schuldeisers beslagen laten uitvoeren bij de club. Nagels zelf wil geen commentaar geven.