Exit Philippe Clement bij Waasland-Beveren?

15/12/17 om 11:39 - Bijgewerkt om 11:46

De trainer van Waasland-Beveren vroeg zijn directie of er vanmiddag, na de ochtendtraining en het middagmaal, een gesprek mogelijk was. Vraagt hij daar de toestemming om naar RC Genk te mogen?

Exit Philippe Clement bij Waasland-Beveren?

Philippe Clement © Belga Image

Moet Waasland-Beveren op zoek naar een nieuwe trainer? De kans bestaat. Philippe Clement liet het bestuur van de club immers weten dat hij graag vandaag/vrijdag met hen overleg wil.

Clement staat op het verlanglijstje van RC Genk. Vanochtend bereidde hij nog met de groep de derby tegen Lokeren voor, maar na het eten wilde hij nog graag een gesprek, liet hij het bestuur weten. Dat houdt rekening met een vertrek.

Clement is pas sinds deze zomer aan de slag bij de Oost-Vlamingen. Het is zijn eerste job als hoofdcoach, na jaren assistentschap bij Club Brugge. Toen AA Gent Hein Vanhaezebrouck naar Anderlecht zag vertrekken, polste die al Clement, die van Waasland-Beveren de revelatie van het seizoen maakte. Clement zei neen, nadat hij zijn club eerlijk inlichtte van die belangstelling. Het kan dat hij dit keer hetzelfde doet, maar het bestuur houdt er wel rekening mee dat het dit keer zijn trainer zal moeten laten gaan.

Clement tekende een contract van drie seizoenen, maar daarin staat wel een opstapclausule. Als Genk die betaalt, is er tegen een vertrek weinig verzet mogelijk, klinkt het in Beveren. 'We kunnen hem moeilijk vastbinden.'

RC Genk liet al weten dat in een ideaal scenario Clement maandag voor hun trainersgroep staat.

Onze partners