Imoh Ezekiel ontpopte zich bij Standard tot revelatie in de Jupiler Pro League. In Sport/Voetbalmagazine vertelt hij over de moeilijke weg naar het huidige succes. De kleine Nigeriaan had het aanvankelijk heel moeilijk met de fysieke speelstijk in de Belgische competitie, en overwoog op een bepaald moment zelfs terug te keren naar zijn vaderland. Ezekiel: "Ron Jans had soms de indruk dat ik bang was en vroeg me wat ik vreesde. Hij bleef me vertellen dat ik een sterke speler was en dat ik van niemand bang hoefde te zijn."

S/VM: Van wie of wat ben je bang?

"Ik zou niet spreken van angst, maar deze competitie is niet gemakkelijk voor aanvallers. They kill a lot. Het spel is veel te hard. Als je niet sterk genoeg bent, is het moeilijk om te overleven."

S/VM: Speelt dat in je hoofd wanneer je aan een match begint?

"Neen, ik vergeet dat van zodra ik op het veld sta. Ik speel mijn spel en we zien wel wat er gebeurt. Maar het is een gevaarlijke competitie."

S/VM: Zelfs de verdedigers van je eigen ploeg hebben je niet gespaard...

"En hoe! Ik werd nogal geschopt en getackeld. Ik vroeg me af: 'Is dat nu Europees voetbal?' Ik begreep er niets van, ik vroeg me af waarom ze zo agressief waren. Op den duur overwoog ik zelfs om terug te keren naar Afrika."

S/VM: Zijn de verdedigers allemaal zo agressief?

"Ik zal er twee noemen: Kanu en Felipe. Vooral Kanu..."

S/VM: Heb je geprobeerd om er met hen over te praten?

"Ik had al snel de mentaliteit van Kanu begrepen. Hij zei: 'Die jongen verstoort het evenwicht in mijn team, ik ga hem eens aanpakken.' Als je tegen hem speelt, probeert hij je te doden."

S/VM: Kwam er geen reactie van de andere spelers?

"Ze vertelden me om het allemaal te slikken onder het motto: take it easy. Dus dat deed ik. Ik stond weer recht en voetbalde verder. Jelle Van Damme speelde daarbij een belangrijke rol, hij heeft me vaak beschermd en moed ingesproken."

Imoh Ezekiel ontpopte zich bij Standard tot revelatie in de Jupiler Pro League. In Sport/Voetbalmagazine vertelt hij over de moeilijke weg naar het huidige succes. De kleine Nigeriaan had het aanvankelijk heel moeilijk met de fysieke speelstijk in de Belgische competitie, en overwoog op een bepaald moment zelfs terug te keren naar zijn vaderland. Ezekiel: "Ron Jans had soms de indruk dat ik bang was en vroeg me wat ik vreesde. Hij bleef me vertellen dat ik een sterke speler was en dat ik van niemand bang hoefde te zijn."S/VM: Van wie of wat ben je bang?"Ik zou niet spreken van angst, maar deze competitie is niet gemakkelijk voor aanvallers. They kill a lot. Het spel is veel te hard. Als je niet sterk genoeg bent, is het moeilijk om te overleven."S/VM: Speelt dat in je hoofd wanneer je aan een match begint?"Neen, ik vergeet dat van zodra ik op het veld sta. Ik speel mijn spel en we zien wel wat er gebeurt. Maar het is een gevaarlijke competitie."S/VM: Zelfs de verdedigers van je eigen ploeg hebben je niet gespaard..."En hoe! Ik werd nogal geschopt en getackeld. Ik vroeg me af: 'Is dat nu Europees voetbal?' Ik begreep er niets van, ik vroeg me af waarom ze zo agressief waren. Op den duur overwoog ik zelfs om terug te keren naar Afrika."S/VM: Zijn de verdedigers allemaal zo agressief?"Ik zal er twee noemen: Kanu en Felipe. Vooral Kanu..."S/VM: Heb je geprobeerd om er met hen over te praten?"Ik had al snel de mentaliteit van Kanu begrepen. Hij zei: 'Die jongen verstoort het evenwicht in mijn team, ik ga hem eens aanpakken.' Als je tegen hem speelt, probeert hij je te doden."S/VM: Kwam er geen reactie van de andere spelers?"Ze vertelden me om het allemaal te slikken onder het motto: take it easy. Dus dat deed ik. Ik stond weer recht en voetbalde verder. Jelle Van Damme speelde daarbij een belangrijke rol, hij heeft me vaak beschermd en moed ingesproken."