Dat bevestigt de F1 bij de voorstelling van het eerste deel van de hertekende kalender.

Door de coronacrisis werden de eerste tien Grote Prijzen van het seizoen allemaal uitgesteld of geannuleerd. Het seizoen had in principe op 15 maart in het Australische Melbourne moeten beginnen.

De eigenlijke start volgt begin juli met twee wedstrijden op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg. Daarna volgen wedstrijden in het Hongaarse Boedapest (19 juli), het Britse Silverstone (2 en 9 augustus) en het Spaanse Montmelo nabij Barcelona (16 augustus).

Gesloten deuren

Vervolgens komt de F1-karavaan naar België voor de GP op het circuit van Spa-Francorchamps. De promotor daarvan bevestigde dinsdag dat de race achter gesloten deuren zal doorgaan.

Op 6 september staat de GP van Italië in Monza op het programma. 'De acht eerste races worden gesloten events, waarbij de strengste veiligheidsprocedures zullen gelden', meldt de F1.

Hoe de kalender voor de rest van het seizoen eruitziet, wordt in de loop van de volgende weken bekendgemaakt.

Vijf hoofdregels

Alle coureurs, medewerkers van de renstallen en anderen die werkzaam zijn op het circuit moeten voorafgaand aan een Grote Prijs op het virus zijn getest en een gezondheidsverklaring kunnen voorleggen als bewijs. Tijdens het raceweekend zullen medische teams geregeld opnieuw testen op covid-19 uitvoeren.

De coureurs en teammedewerkers moeten zoveel mogelijk met charters naar de circuits vliegen en apart van elkaar tussen hotels en circuits reizen.

Er zijn ook veel minder mensen toegestaan op de circuits. De teams moeten dus inkrimpen, maar dat geldt ook voor organisaties en het aantal journalisten en tv-zenders.

Verder is publiek niet welkom en is afstand houden de stelregel.

Twee Grote Prijzen hebben een andere naam gekregen. Het betreft de tweede race die wordt gehouden op hetzelfde circuit. Na de Grote Prijs van Oostenrijk op 5 juli volgt de Grote Prijs van Steiermark op de Red Bull Ring, vernoemd naar de streek waar het circuit zich bevindt. En na de Grote Prijs van Groot-Brittannië op 2 augustus is circuit Silverstone een week later decor voor de Formula 1 70th Anniversary Grand Prix, verwijzend naar het 70-jarig bestaan van de Formule 1.

Dat bevestigt de F1 bij de voorstelling van het eerste deel van de hertekende kalender.Door de coronacrisis werden de eerste tien Grote Prijzen van het seizoen allemaal uitgesteld of geannuleerd. Het seizoen had in principe op 15 maart in het Australische Melbourne moeten beginnen. De eigenlijke start volgt begin juli met twee wedstrijden op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg. Daarna volgen wedstrijden in het Hongaarse Boedapest (19 juli), het Britse Silverstone (2 en 9 augustus) en het Spaanse Montmelo nabij Barcelona (16 augustus). Vervolgens komt de F1-karavaan naar België voor de GP op het circuit van Spa-Francorchamps. De promotor daarvan bevestigde dinsdag dat de race achter gesloten deuren zal doorgaan. Op 6 september staat de GP van Italië in Monza op het programma. 'De acht eerste races worden gesloten events, waarbij de strengste veiligheidsprocedures zullen gelden', meldt de F1. Hoe de kalender voor de rest van het seizoen eruitziet, wordt in de loop van de volgende weken bekendgemaakt.