Dat de Beerschotfans eind vorig seizoen de eerste klasse achter zich moesten laten, was een gevolg van het wanbeleid dat Patrick Vanoppen voerde als voorzitter van Beerschot.

Frappant blijft dat veel fans zich nog altijd relatief mild tegenover hem opstellen. "Pas op," zegt Marc Janssen, voorzitter van supportersclub De Mannekes, "mocht Patrick naar Beerschot-Wilrijk komen kijken, hij zou worden uitgejouwd tot hij weer buiten is."

"Maar mensen die dicht bij hem stonden, weten dat Patrick het goed bedoelde. Dat we failliet gingen, kon gebeuren, maar dat kan overal gebeuren."

"We kunnen Patrick verwijten dat hij de club om zeep hielp, maar aan de andere kant vocht hij voor Beerschot, met een hart voor de club. Alleen pakte hij het niet slim aan; hij verzoop in zijn impulsiviteit, in zijn arrogantie."

Dat de Beerschotfans eind vorig seizoen de eerste klasse achter zich moesten laten, was een gevolg van het wanbeleid dat Patrick Vanoppen voerde als voorzitter van Beerschot. Frappant blijft dat veel fans zich nog altijd relatief mild tegenover hem opstellen. "Pas op," zegt Marc Janssen, voorzitter van supportersclub De Mannekes, "mocht Patrick naar Beerschot-Wilrijk komen kijken, hij zou worden uitgejouwd tot hij weer buiten is.""Maar mensen die dicht bij hem stonden, weten dat Patrick het goed bedoelde. Dat we failliet gingen, kon gebeuren, maar dat kan overal gebeuren.""We kunnen Patrick verwijten dat hij de club om zeep hielp, maar aan de andere kant vocht hij voor Beerschot, met een hart voor de club. Alleen pakte hij het niet slim aan; hij verzoop in zijn impulsiviteit, in zijn arrogantie."