Felipe: ‘Ik heb nooit in een overgangsjaar geloofd’

© Belga

Tegen de verwachtingen in draait Standard een meer dan degelijk seizoen. Dat heeft het ook te danken aan het verdedigende compartiment.

Vooral het centrale verdedigingsduo Felipe-Kanu boezemt angst in. Manu Ferrera, assistenttrainer van AA Gent, noemde hen al ‘een verdediging van moordenaars’.

“Ik heb dat gehoord,” reageert Felipe in Sport/Voetbalmagazine, “maar ik heb in heel mijn carrière nog niemand geblesseerd en in België heb ik nog nooit rood gepakt. We spelen hard, maar zonder slechte bedoelingen.”

Felipe wijst liever op de complementariteit tussen hem en Kanu: “Hij heeft kwaliteiten die ik niet heb en omgekeerd. Kanu is technisch sterker en heeft een goed kopspel. Het grootste verschil zit ‘m in onze karakters: hij heeft een vurig temperament, ik ben meer bezadigder, dat vormt een goede combinatie. Maar dat wij het goed doen, komt in de eerste plaats omdat heel het team de verdedigende taken secuur uitvoert. We hebben niet voor niets de beste defensie van Europa (in de Europa League kreeg Standard maar één goal tegen, nvdr).”

Door de goede gang van zaken spreekt niemand nog over een overgangsjaar voor Standard. “Daar heb ik nooit in geloofd”, zegt Felipe. “Als men van een overgangsjaar zou moeten spreken telkens men in de zomer spelers verkoopt, dan zouden er alleen nog maar overgangsjaren zijn.

“De mentaliteit is nu beter dan vorig jaar. Iedereen zet zich in op training, niemand komt de laat, de sfeer is uitstekend. We lachen veel en je voelt dat er een echte teamspirit groeit. Toen men in het begin van het seizoen steeds weer voorspelde hoe lastig Standard het zou krijgen, hebben we de rangen gesloten.” (SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content