In Sport/Voetbalmagazine weidt de tweetalige Brusselaar uit over zijn toekomstplannen. "Enkele maanden geleden zou ik gelijk welke aanbieding uit eerste direct aangenomen hebben," aldus Ferrera, "zeker omdat er in mijn contract een clausule staat dat ik gratis weg mag."

"Maar nu er hier iets mogelijk is bij STVV, vind ik dat de situatie anders is", gaat hij verder. "En je moet ook eerlijk zijn: een eersteklasser die met mij contact opneemt, kan bijna niet anders dan een degradatiekandidaat zijn. Zou ik weer die strijd willen aangaan terwijl het hier uitstekend draait in Sint-Truiden? Dat denk ik niet."

Naar het model van Bayern

Bij STVV leert Ferrera ook veel bij als coach. Voor de titel strijden in tweede is anders dan tegen degradatie strijden in eerste klasse. "Als je voor het behoud speelt, kampeer je vaak op je eigen helft, voetbal je tegen ploegen die je domineren en moet je ervoor zorgen dat zij er niet door geraken. Nu zijn wij de dominerende ploeg die oplossingen moet vinden om de tegenstander uit verband te spelen. Daarom bekijk ik tegenwoordig veel matchen van hoog niveau. Als ik drie wedstrijden van Bayern München bekeken heb, maak ik een analyse, haal ik er bepaalde fases uit en probeer ik die op training na te bootsen. En soms stel je vast dat dat werkt!"

In Sport/Voetbalmagazine weidt de tweetalige Brusselaar uit over zijn toekomstplannen. "Enkele maanden geleden zou ik gelijk welke aanbieding uit eerste direct aangenomen hebben," aldus Ferrera, "zeker omdat er in mijn contract een clausule staat dat ik gratis weg mag." "Maar nu er hier iets mogelijk is bij STVV, vind ik dat de situatie anders is", gaat hij verder. "En je moet ook eerlijk zijn: een eersteklasser die met mij contact opneemt, kan bijna niet anders dan een degradatiekandidaat zijn. Zou ik weer die strijd willen aangaan terwijl het hier uitstekend draait in Sint-Truiden? Dat denk ik niet."Bij STVV leert Ferrera ook veel bij als coach. Voor de titel strijden in tweede is anders dan tegen degradatie strijden in eerste klasse. "Als je voor het behoud speelt, kampeer je vaak op je eigen helft, voetbal je tegen ploegen die je domineren en moet je ervoor zorgen dat zij er niet door geraken. Nu zijn wij de dominerende ploeg die oplossingen moet vinden om de tegenstander uit verband te spelen. Daarom bekijk ik tegenwoordig veel matchen van hoog niveau. Als ik drie wedstrijden van Bayern München bekeken heb, maak ik een analyse, haal ik er bepaalde fases uit en probeer ik die op training na te bootsen. En soms stel je vast dat dat werkt!"