Manu Ferrera maakte bij AA Gent zowel Michel Preud'homme, Francky Dury als Trond Sollied mee. Drie verschillende stijlen, waarvan de Solliedaanpak hem duidelijk kan bekoren. "Er zit nu meer zelfdiscipline in de groep", zegt Ferrera in Sport/Voetbalmagazine. "In de vorige seizoenen was het moeilijk om de groep op dat vlak te beoordelen, want bij de minste misstap werden er boetes opgelegd. Nu worden er geen boetes gegeven, maar er worden ook geen overtredingen begaan. Ze krijgen de totale vrijheid naast het veld, maar deze groep is rijper dan we dachten.

"Dat spelers met plezier naar de training komen zonder zich in een dwangbuis te voelen, kan dus ook een voordeel zijn. Ik had in het begin schrik om die deuren te openen, maar het is een positief punt gebleken. Ik zou het geen vrijheid noemen, maar eerder het weglaten van onbenullige discipline. Als je gedaan hebt met eten, hoef je bijvoorbeeld niet aan iedereen te vragen of je van tafel mag."

Ook de aanpak op het veld bevalt de T2 van Gent: "Sollied is een van de weinige trainers in België die een duidelijke visie hebben. De ploegen die hij traint herken je als du Sollied. Er zit een lijn in, een manier van trainen en spelen. De groep speelt zoals hij het wil. Bij de meeste trainers in België speelt de ploeg zoals het uitkomt.

"Ik zie er maar één van wie je ook de hand duidelijk in de ploeg ziet en dat is Hein Vanhaezebrouck. Hij is een creatieve trainer. Ik zeg niet of hij een goede of slechte trainer is, maar wel dat de ploeg speelt zoals hij het wil. Zijn systeem is speciaal. Hij varieert, maar je ziet hoe hij wil aanvallen en winnen. Trainers die een eigen filosofie volgen zijn zo zeldzaam dat je dat op een positieve manier moet onderstrepen in plaats van de negatieve kanten ervan te zien." (RDG)

Manu Ferrera maakte bij AA Gent zowel Michel Preud'homme, Francky Dury als Trond Sollied mee. Drie verschillende stijlen, waarvan de Solliedaanpak hem duidelijk kan bekoren. "Er zit nu meer zelfdiscipline in de groep", zegt Ferrera in Sport/Voetbalmagazine. "In de vorige seizoenen was het moeilijk om de groep op dat vlak te beoordelen, want bij de minste misstap werden er boetes opgelegd. Nu worden er geen boetes gegeven, maar er worden ook geen overtredingen begaan. Ze krijgen de totale vrijheid naast het veld, maar deze groep is rijper dan we dachten. "Dat spelers met plezier naar de training komen zonder zich in een dwangbuis te voelen, kan dus ook een voordeel zijn. Ik had in het begin schrik om die deuren te openen, maar het is een positief punt gebleken. Ik zou het geen vrijheid noemen, maar eerder het weglaten van onbenullige discipline. Als je gedaan hebt met eten, hoef je bijvoorbeeld niet aan iedereen te vragen of je van tafel mag." Ook de aanpak op het veld bevalt de T2 van Gent: "Sollied is een van de weinige trainers in België die een duidelijke visie hebben. De ploegen die hij traint herken je als du Sollied. Er zit een lijn in, een manier van trainen en spelen. De groep speelt zoals hij het wil. Bij de meeste trainers in België speelt de ploeg zoals het uitkomt. "Ik zie er maar één van wie je ook de hand duidelijk in de ploeg ziet en dat is Hein Vanhaezebrouck. Hij is een creatieve trainer. Ik zeg niet of hij een goede of slechte trainer is, maar wel dat de ploeg speelt zoals hij het wil. Zijn systeem is speciaal. Hij varieert, maar je ziet hoe hij wil aanvallen en winnen. Trainers die een eigen filosofie volgen zijn zo zeldzaam dat je dat op een positieve manier moet onderstrepen in plaats van de negatieve kanten ervan te zien." (RDG)