"Ik was er van overtuigd dat we PO1 konden halen", vertelt Emilio Ferrera in Sport/Voetbalmagazine. "Wanneer een trainer aan het seizoen begint bij Genk, dan is dat om play-off 1 te spelen. Dat is daar een must. Ik werd na één wedstrijd aan de deur gezet, ze hebben weinig compassie met mij gehad. Minder alleszins dan met anderen."

Mag deze campagne voor de Genkenaars dan een verspilling van budget en tijd genoemd worden? "Ja, dit seizoen van Genk is een verspilling", beaamt de Brusselse coach volmondig. "Het is immers een geweldige club, dat zegt iedereen die er gewerkt heeft. Racing Genk, dat is een instituut. Maar bij het begin van dit seizoen waren de plooien van het vorige nog niet gladgestreken. Alex McLeish zei bij zijn vertrek dat het niet gemakkelijk geweest was. Dat was het voor mij evenmin."

"Ik was er van overtuigd dat we PO1 konden halen", vertelt Emilio Ferrera in Sport/Voetbalmagazine. "Wanneer een trainer aan het seizoen begint bij Genk, dan is dat om play-off 1 te spelen. Dat is daar een must. Ik werd na één wedstrijd aan de deur gezet, ze hebben weinig compassie met mij gehad. Minder alleszins dan met anderen."Mag deze campagne voor de Genkenaars dan een verspilling van budget en tijd genoemd worden? "Ja, dit seizoen van Genk is een verspilling", beaamt de Brusselse coach volmondig. "Het is immers een geweldige club, dat zegt iedereen die er gewerkt heeft. Racing Genk, dat is een instituut. Maar bij het begin van dit seizoen waren de plooien van het vorige nog niet gladgestreken. Alex McLeish zei bij zijn vertrek dat het niet gemakkelijk geweest was. Dat was het voor mij evenmin."