Als KV Mechelen zaterdag de derby tegen Lierse niet wint, mag trainer Marc Brys gaan. Die perceptie creëerde voorzitter Johan Timmermans. In Sport/Voetbalmagazine predikt sportief directeur Fi Vanhoof vooral rust.

Timmermans zei vooraf dat hij in de matchen tegen Standard en Lierse 2 op 6 wilde. Mechelen verloor op Sclessin. Als er komend weekend niet gewonnen wordt, ligt de ontslagbrief voor Brys dus klaar? Fi Vanhoof: "Dat is te extreem gesteld. Het hangt ook af van de mentaliteit van de spelers en van de relatie tussen de spelers en de trainer. Dat speelt meer een rol, je kunt niet winnen op bevel."

Vanhoof steekt de hand ook in eigen boezem. "We verkochten op te korte tijd te veel en te belangrijke spelers. Bij ons gaat het geld van de transfers voor het grootste gedeelte naar de spaarpot voor het stadion. Als je één miljoen krijgt voor een vertrekkende speler en die moet vervangen door een speler die transfervrij is, dan kan de kwaliteit verschillen. Ofwel kies je voor het stadion ofwel kies je voor het sportieve, de combinatie is heel moeilijk en beide zijn belangrijk.

"Het laatste wat we nu moeten doen, is: panikeren. Er staan nog vijf ploegen achter ons en we hebben nog vijf punten meer dan de voorlaatste. Als we door deze periode geraken, zullen we er wijzer uitkomen. Mechelen begon indertijd met het idee om jonge gasten aan te trekken, beter te maken en te verkopen. Die theorie hoeft niet overboord, maar de les moet wel zijn dat de jonge gasten het nu een stuk moeilijker hebben dan de generatie die weg is. Vroeger konden we jonge gasten rustig laten beginnen, nu moeten ze er in de eerste klasse direct staan. We moeten ervoor zorgen dat we ook een aantal ervaren spelers hebben die de groep beter kunnen maken." (KDR)

Als KV Mechelen zaterdag de derby tegen Lierse niet wint, mag trainer Marc Brys gaan. Die perceptie creëerde voorzitter Johan Timmermans. In Sport/Voetbalmagazine predikt sportief directeur Fi Vanhoof vooral rust. Timmermans zei vooraf dat hij in de matchen tegen Standard en Lierse 2 op 6 wilde. Mechelen verloor op Sclessin. Als er komend weekend niet gewonnen wordt, ligt de ontslagbrief voor Brys dus klaar? Fi Vanhoof: "Dat is te extreem gesteld. Het hangt ook af van de mentaliteit van de spelers en van de relatie tussen de spelers en de trainer. Dat speelt meer een rol, je kunt niet winnen op bevel." Vanhoof steekt de hand ook in eigen boezem. "We verkochten op te korte tijd te veel en te belangrijke spelers. Bij ons gaat het geld van de transfers voor het grootste gedeelte naar de spaarpot voor het stadion. Als je één miljoen krijgt voor een vertrekkende speler en die moet vervangen door een speler die transfervrij is, dan kan de kwaliteit verschillen. Ofwel kies je voor het stadion ofwel kies je voor het sportieve, de combinatie is heel moeilijk en beide zijn belangrijk. "Het laatste wat we nu moeten doen, is: panikeren. Er staan nog vijf ploegen achter ons en we hebben nog vijf punten meer dan de voorlaatste. Als we door deze periode geraken, zullen we er wijzer uitkomen. Mechelen begon indertijd met het idee om jonge gasten aan te trekken, beter te maken en te verkopen. Die theorie hoeft niet overboord, maar de les moet wel zijn dat de jonge gasten het nu een stuk moeilijker hebben dan de generatie die weg is. Vroeger konden we jonge gasten rustig laten beginnen, nu moeten ze er in de eerste klasse direct staan. We moeten ervoor zorgen dat we ook een aantal ervaren spelers hebben die de groep beter kunnen maken." (KDR)