Voor Fi Vanhoof, sportief directeur van KV Mechelen, is Peter Maes een toptrainer. Dat hij vooralsnog geen kans krijgt bij een Belgische topclub verbaast hem.

Vanhoof: "Wat moet die man nog meer bewijzen? De redenen die aangehaald worden, slaan nergens op. Omdat hij zogezegd onvoldoende Frans spreekt? Wat dan gezegd van John van den Brom of Mario Been?"

"Ook dat hij te rigide is, vind ik naast de kwestie. Elke toptrainer eist constante scherpte en hamert op organisatie en discipline. Ik kan mij goed inbeelden dat Maes op een bepaald moment wat gefrustreerd geraakt door het uitblijven van die kans hogerop."

Buitenland?

Peter Maes coachte vier jaar bij Verbroedering Geel, vier jaar bij KV Mechelen en is nu aan zijn vierde jaar bij Sporting Lokeren bezig. Het einde van alweer een cyclus?

Vanhoof: "Wees gerust, Roger Lambrecht loopt tegenwoordig met een grote smile rond. Zijn ploeg behaalt resultaten én hij verdiende een goede cent met de verkoop van spelers als Laurens De Bock en Benjamin De Ceulaer. Die laat Maes niet zomaar gaan."

Ex-assistent Yves Cloots, tegenwoordig teammanager bij KV Mechelen, heeft een tip voor zijn vriend en ex-baas: "Hij zou beter eens naar het buitenland gaan. Naar Nederland bijvoorbeeld. Pas dan zullen ze hem in België anders bekijken."

Lees het volledige portret van Peter Maes deze week in Sport/Voetbalmagazine.

Voor Fi Vanhoof, sportief directeur van KV Mechelen, is Peter Maes een toptrainer. Dat hij vooralsnog geen kans krijgt bij een Belgische topclub verbaast hem. Vanhoof: "Wat moet die man nog meer bewijzen? De redenen die aangehaald worden, slaan nergens op. Omdat hij zogezegd onvoldoende Frans spreekt? Wat dan gezegd van John van den Brom of Mario Been?""Ook dat hij te rigide is, vind ik naast de kwestie. Elke toptrainer eist constante scherpte en hamert op organisatie en discipline. Ik kan mij goed inbeelden dat Maes op een bepaald moment wat gefrustreerd geraakt door het uitblijven van die kans hogerop."Buitenland?Peter Maes coachte vier jaar bij Verbroedering Geel, vier jaar bij KV Mechelen en is nu aan zijn vierde jaar bij Sporting Lokeren bezig. Het einde van alweer een cyclus? Vanhoof: "Wees gerust, Roger Lambrecht loopt tegenwoordig met een grote smile rond. Zijn ploeg behaalt resultaten én hij verdiende een goede cent met de verkoop van spelers als Laurens De Bock en Benjamin De Ceulaer. Die laat Maes niet zomaar gaan."Ex-assistent Yves Cloots, tegenwoordig teammanager bij KV Mechelen, heeft een tip voor zijn vriend en ex-baas: "Hij zou beter eens naar het buitenland gaan. Naar Nederland bijvoorbeeld. Pas dan zullen ze hem in België anders bekijken."Lees het volledige portret van Peter Maes deze week in Sport/Voetbalmagazine.