Platini ontving in 2011 een betaling van 1,8 miljoen euro van de Wereldvoetbalbond FIFA. Volgens Blatter had de Fransman recht op dat bedrag vanwege verschillende werkzaamheden die hij zou hebben verricht. Zwitserse aanklagers trekken dat in twijfel. Zij spreken van een 'ongegronde' betaling', die werd verkregen door het 'kunstig misleiden' van de interne controles binnen de FIFA. De FIFA wil nu dat Platini het geld teruggeeft.

De Wereldvoetbalbond schorste Blatter in 2015 vanwege de dubieuze betaling aan Platini, die zelf in 2016 aftrad als voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA.

Platini ontving in 2011 een betaling van 1,8 miljoen euro van de Wereldvoetbalbond FIFA. Volgens Blatter had de Fransman recht op dat bedrag vanwege verschillende werkzaamheden die hij zou hebben verricht. Zwitserse aanklagers trekken dat in twijfel. Zij spreken van een 'ongegronde' betaling', die werd verkregen door het 'kunstig misleiden' van de interne controles binnen de FIFA. De FIFA wil nu dat Platini het geld teruggeeft. De Wereldvoetbalbond schorste Blatter in 2015 vanwege de dubieuze betaling aan Platini, die zelf in 2016 aftrad als voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA.