Filip Joos over...

Club Brugge: "Het feit dat Club aan kop staat ondanks alle heisa is toch knap. Waar ik daarentegen met grote ogen naar zit te kijken is de manier waarop ze daarbij wel 27 keer herhaalden 'tot spijt van wie 't benijdt'. Het Clubbestuur kan niet ontkennen dat er dingen gebeurd zijn, zoals de eigen supporters die hen tegen Beerschot uitfloten, die niets met de media te maken hebben. Hun voetbal is niet weergaloos, maar dat van hun naaste achtervolgers ook niet. Eigenlijk brengt Genk het mooiste voetbal, al blijf ik denken dat ze daar geen kans mee maken op de titel."

Anderlecht: "Ik heb Anderlecht dit seizoen nog maar twee keer overtuigend zien spelen: tegen Cercle en Lokeren. Het is momenteel een puzzel die nog niet klaar is. John van den Brom zal op korte termijn keuzes moeten maken: welk systeem en met welke spelers? Jovanovic, De Sutter, Kanu, Bruno staan allemaal voor hun examen. Waarbij ik mij ook de vraag stel: waar blijven Dennis Praet en Canesin? Die kunnen niet samen in een ploeg met Biglia en Kanu, zegt de coach. Ik wil dat toch nog eens zien."

Cercle Brugge: "Natuurlijk is het niet evident om van een 4 op 30 te herstellen, maar er zit voldoende kwaliteit in die kern om zich te redden. Bovendien hebben ze nu met Eidur Gudjohnsen iemand die rust en vertrouwen in dat elftal kan brengen.

"Het probleem van Cercle is dat ze onvoldoende op een generatiewissel geanticipeerd hebben. Een aantal oudere spelers is fysiek niet meer in staat om elke week alles te geven. En niet vergeten: ze zijn Igor Vetokele kwijt. Zijn belang voor Cercle viel niet te onderschatten. Ik vind het vreemd dat geen enkele Belgische topper hem probeerde te halen." (MS)

Filip Joos over...Club Brugge: "Het feit dat Club aan kop staat ondanks alle heisa is toch knap. Waar ik daarentegen met grote ogen naar zit te kijken is de manier waarop ze daarbij wel 27 keer herhaalden 'tot spijt van wie 't benijdt'. Het Clubbestuur kan niet ontkennen dat er dingen gebeurd zijn, zoals de eigen supporters die hen tegen Beerschot uitfloten, die niets met de media te maken hebben. Hun voetbal is niet weergaloos, maar dat van hun naaste achtervolgers ook niet. Eigenlijk brengt Genk het mooiste voetbal, al blijf ik denken dat ze daar geen kans mee maken op de titel."Anderlecht: "Ik heb Anderlecht dit seizoen nog maar twee keer overtuigend zien spelen: tegen Cercle en Lokeren. Het is momenteel een puzzel die nog niet klaar is. John van den Brom zal op korte termijn keuzes moeten maken: welk systeem en met welke spelers? Jovanovic, De Sutter, Kanu, Bruno staan allemaal voor hun examen. Waarbij ik mij ook de vraag stel: waar blijven Dennis Praet en Canesin? Die kunnen niet samen in een ploeg met Biglia en Kanu, zegt de coach. Ik wil dat toch nog eens zien."Cercle Brugge: "Natuurlijk is het niet evident om van een 4 op 30 te herstellen, maar er zit voldoende kwaliteit in die kern om zich te redden. Bovendien hebben ze nu met Eidur Gudjohnsen iemand die rust en vertrouwen in dat elftal kan brengen. "Het probleem van Cercle is dat ze onvoldoende op een generatiewissel geanticipeerd hebben. Een aantal oudere spelers is fysiek niet meer in staat om elke week alles te geven. En niet vergeten: ze zijn Igor Vetokele kwijt. Zijn belang voor Cercle viel niet te onderschatten. Ik vind het vreemd dat geen enkele Belgische topper hem probeerde te halen." (MS)