Volgende week zaterdag (21 mei) wordt de terugwedstrijd in Kortrijk gespeeld.

De winnaar neemt het tegen de vierde uit play-off 1 op voor een plaats in de voorrondes van de Europa League.

Charleroi kreeg voor de pauze de beste kansen in het Stade du Pays maar onder meer Perbet, Sagly en Baby misten het Kortrijkse doel. De bezoekers zetten daar een kopbal van Papazoglou tegenover.

21 doelpunten

Na de pauze was het twintig minuten wachten op het eerste gevaar. Amara Baby knalde na een hoekschop voor de Zebra's op doelman Sifakis. De kansen bleven daarna schaars. Kortrijk dreigde kort voor affluiten langs D'Haene. Zijn voorzet op maat raakte net niet tot bij Papazouglo. Net toen iedereen zich leek neer te leggen bij een 0-0, besliste Jérémy Perbet de match met een schuiver in de verste hoek. Voor de Charleroispits zijn 21e van het seizoen, waarmee hij afgetekend topschutter is in de hoogste klasse.

Zaterdag (om 20u) opent de achtste speeldag in play-off 1 met een duel in Roeselare tussen KV Oostende en KRC Genk. Zondagnamiddag (14u30) staat de topper tussen Club Brugge en RSC Anderlecht op het programma, waarin Club mits winst de titel kan pakken. Om 20u is er nog Zulte Waregem/AA Gent.

(Belga/RR)

Volgende week zaterdag (21 mei) wordt de terugwedstrijd in Kortrijk gespeeld. De winnaar neemt het tegen de vierde uit play-off 1 op voor een plaats in de voorrondes van de Europa League. Charleroi kreeg voor de pauze de beste kansen in het Stade du Pays maar onder meer Perbet, Sagly en Baby misten het Kortrijkse doel. De bezoekers zetten daar een kopbal van Papazoglou tegenover. Na de pauze was het twintig minuten wachten op het eerste gevaar. Amara Baby knalde na een hoekschop voor de Zebra's op doelman Sifakis. De kansen bleven daarna schaars. Kortrijk dreigde kort voor affluiten langs D'Haene. Zijn voorzet op maat raakte net niet tot bij Papazouglo. Net toen iedereen zich leek neer te leggen bij een 0-0, besliste Jérémy Perbet de match met een schuiver in de verste hoek. Voor de Charleroispits zijn 21e van het seizoen, waarmee hij afgetekend topschutter is in de hoogste klasse. Zaterdag (om 20u) opent de achtste speeldag in play-off 1 met een duel in Roeselare tussen KV Oostende en KRC Genk. Zondagnamiddag (14u30) staat de topper tussen Club Brugge en RSC Anderlecht op het programma, waarin Club mits winst de titel kan pakken. Om 20u is er nog Zulte Waregem/AA Gent.(Belga/RR)