Foeke Booy ontslagen als trainer Cercle Brugge

© Belga

Foeke Booy is niet langer trainer van Cercle Brugge. Ex-Rode Duivel Lorenzo Staelens volgt de Nederlander op.

“Het bestuur van Cercle Brugge heeft vanavond beslist afscheid te nemen van Foeke Booy. De precaire sportieve situatie van Cercle Brugge op een cruciaal ogenblik in Play-Off III noopt ons tot deze beslissing. Lorenzo Staelens is meteen aangesteld als hoofdcoach. Cercle dankt Foeke Booy voor zijn inspanningen en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière”, aldus Cercle.

Malaise

De 50-jarige Booy was net geen vijf maanden aan de slag bij Cercle, waar hij begin november de ontslagen Bob Peeters was opgevolgd en een contract tot het eind van het seizoen had getekend. Ook de Fries kon de sportieve malaise echter niet omkeren.

Ex-Rode Duivel Staelens, de assistent van Booy, wordt opnieuw hoofdcoach. Ook in de tussenperiode tussen Peeters en Booy was de ex-speler van Club Brugge en Anderlecht al even hoofdtrainer.

Degradatiestrijd

Cercle strijdt in Play-Off III met Beerschot om de rechtstreekse degradatie naar tweede klasse af te wenden. Groen-Zwart verloor zaterdag op het Kiel het eerste van maximum vijf duels in Play-Off III met 1-0. Het tweede duel wordt zaterdag in Brugge gespeeld.

In de stand heeft Beerschot voorlopig zes punten, Cercle is nog puntenloos. De verliezer van Play-Off III degradeert rechtstreeks naar tweede, de winnaar speelt de eindronde met drie tweedeklassers. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content