Cercle Brugge heeft een nieuwe trainer gevonden na het ontslag van Bob Peeters. De Nederlander Foeke Booy moet de vereniging in eerste klasse houden. Foeke Booy krijgt bij Cercle Brugge een contract tot het einde van het seizoen.

Zijn opdracht is niet min: Cercle Brugge staat na 14 speeldagen laatste met 7 punten, 3 minder dan Waasland-Beveren en al 6 minder dan Lierse en Charleroi.

Bekend in Brugge

Foeke Booy was tot begin mei technisch directeur bij FC Utrecht, waar hij na tegenvallende resultaten moest opstappen.

Bij de Nederlandse eersteklasser was Booy al sinds 2000 aan de slag als (assistent-)trainer en technisch directeur. Van 2007 tot 2009 volgde een korte onderbreking bij Al-Nassr in Saoedi-Arabië en Sparta Rotterdam.

De 50-jarige Fries is geen onbekende in Brugge: van 1989 tot 1993 maakte hij het mooie weer als aanvaller bij Club Brugge en speelde ook nog voor KV Kortrijk en AA Gent. In 1996 sloot hij zijn spelerscarrière af bij Utrecht. (Belga/KVDA)

Cercle Brugge heeft een nieuwe trainer gevonden na het ontslag van Bob Peeters. De Nederlander Foeke Booy moet de vereniging in eerste klasse houden. Foeke Booy krijgt bij Cercle Brugge een contract tot het einde van het seizoen. Zijn opdracht is niet min: Cercle Brugge staat na 14 speeldagen laatste met 7 punten, 3 minder dan Waasland-Beveren en al 6 minder dan Lierse en Charleroi. Bekend in Brugge Foeke Booy was tot begin mei technisch directeur bij FC Utrecht, waar hij na tegenvallende resultaten moest opstappen. Bij de Nederlandse eersteklasser was Booy al sinds 2000 aan de slag als (assistent-)trainer en technisch directeur. Van 2007 tot 2009 volgde een korte onderbreking bij Al-Nassr in Saoedi-Arabië en Sparta Rotterdam. De 50-jarige Fries is geen onbekende in Brugge: van 1989 tot 1993 maakte hij het mooie weer als aanvaller bij Club Brugge en speelde ook nog voor KV Kortrijk en AA Gent. In 1996 sloot hij zijn spelerscarrière af bij Utrecht. (Belga/KVDA)