Spyros Fourlanos is een negentienjarige centrale middenvelder van Panathinaikos, wiens contract in Griekenland eind juni afliep. Volgens sportief directeur Arnar Gretarsson staat Club Brugge voor een mooie toekomst met de speler die een concurrent kan worden van aanvoerder Rayan Donk. "Spyros is jong en beloftevol. We zijn ervan overtuigd dat hij onder coach Juan Carlos Garrido volledig zal ontbolsteren", valt te lezen op de clubwebsite.

Europa Leaguewedstrijd tegen Lazio

De linkspoot is een echt jeugdproduct van Panathinaikos. Op 27 november 2011 debuteerde hij in competitieverband tegen OFI Kreta. Dit seizoen stond hij, alle competities samen, vijf keer in de basis en maakte drie invalbeurten onder coach Yannis Anastasiou. Tijdens de Europa Leaguewedstrijd tegen Lazio, eind oktober, maakte Fourlanos deel uit van de elf starters.

Panathinaikos kwam dit seizoen niet verder dan een zesde plaats, op 37 punten van de ongenaakbare kampioen Olympiakos Piraeus. Daardoor grijpen ze verrassend genoeg naast Europees voetbal.

Jeugdinternational

Fourlanos haalde met de talentvolle nationale lichting U19 de finale van het EK vorig jaar in Estland. Het verloor daarin van Spanje met 1-0, Fourlanos speelde toen 85 minuten. De in Athene geboren middenvelder maakte een knap kopbaldoelpunt in de groepswedstrijd tegen het gastland. Tegenwoordig mag Fourlanos al opdraven bij het belofteteam van Griekenland.

Bekijk Fourlanos' doelpunt op het EK in Estland vorig jaar:

Spyros Fourlanos is een negentienjarige centrale middenvelder van Panathinaikos, wiens contract in Griekenland eind juni afliep. Volgens sportief directeur Arnar Gretarsson staat Club Brugge voor een mooie toekomst met de speler die een concurrent kan worden van aanvoerder Rayan Donk. "Spyros is jong en beloftevol. We zijn ervan overtuigd dat hij onder coach Juan Carlos Garrido volledig zal ontbolsteren", valt te lezen op de clubwebsite.Europa Leaguewedstrijd tegen LazioDe linkspoot is een echt jeugdproduct van Panathinaikos. Op 27 november 2011 debuteerde hij in competitieverband tegen OFI Kreta. Dit seizoen stond hij, alle competities samen, vijf keer in de basis en maakte drie invalbeurten onder coach Yannis Anastasiou. Tijdens de Europa Leaguewedstrijd tegen Lazio, eind oktober, maakte Fourlanos deel uit van de elf starters.Panathinaikos kwam dit seizoen niet verder dan een zesde plaats, op 37 punten van de ongenaakbare kampioen Olympiakos Piraeus. Daardoor grijpen ze verrassend genoeg naast Europees voetbal. JeugdinternationalFourlanos haalde met de talentvolle nationale lichting U19 de finale van het EK vorig jaar in Estland. Het verloor daarin van Spanje met 1-0, Fourlanos speelde toen 85 minuten. De in Athene geboren middenvelder maakte een knap kopbaldoelpunt in de groepswedstrijd tegen het gastland. Tegenwoordig mag Fourlanos al opdraven bij het belofteteam van Griekenland.Bekijk Fourlanos' doelpunt op het EK in Estland vorig jaar: