Renaud Emond sloot het seizoen af als topschutter van zijn ploeg, met veertien treffers.

'Ik denk dat het goed is geweest. Ik zit tussen de beste doelschutters en de club heeft zijn doel bereikt: de redding. Ik had graag in play-off 2 nog wat meer gescoord, maar goed, omstandigheden spelen mee', vertelt hij. 'Als de ploeg jongeren begint op te stellen om dingen uit te vissen met het oog op volgend seizoen. Dan wordt het moeilijk."

Emond beschouwt het eerste seizoen bij Waasland-Beveren als een aanpassingsjaar, maar ook deze campagne kwam hij pas na een tijdje in beeld. 'Het heeft een tijdje geduurd voor de eerste goal er kwam. Een keerpunt was misschien de goal in Gent, de derde van het seizoen. De eerste tegen een topclub. Toen had ik het gevoel: nu sta ik écht in die ploeg. Daarna zijn de doelpunten vlot gevolgd.'

Emond wordt dankzij zijn uitstekende statistieken genoemd bij Anderlecht en andere Belgische toppers. Misschien is de tijd rijp om een volgende stap te zetten in zijn carrière. Wat denkt hij zelf? 'We weten het niet goed', zegt de spits. 'Wat wordt het met Waasland-Beveren? Nieuwe coach, veel nieuwe spelers. Het is nadenken. Het project telt. Mons betaalde twee jaar geleden meer, maar dat speelde geen rol.'

Philippe, de vader van Renaud Emond, vult aan: 'Iedereen heeft het altijd maar over de Belgische top, maar er is ook Franse belangstelling. Virton is partner van Saint-Etienne, ik heb die vaak aan de lijn.' Ook Reims toont interesse, aldus papa Emond nog.

Renaud Emond sloot het seizoen af als topschutter van zijn ploeg, met veertien treffers.'Ik denk dat het goed is geweest. Ik zit tussen de beste doelschutters en de club heeft zijn doel bereikt: de redding. Ik had graag in play-off 2 nog wat meer gescoord, maar goed, omstandigheden spelen mee', vertelt hij. 'Als de ploeg jongeren begint op te stellen om dingen uit te vissen met het oog op volgend seizoen. Dan wordt het moeilijk."Emond beschouwt het eerste seizoen bij Waasland-Beveren als een aanpassingsjaar, maar ook deze campagne kwam hij pas na een tijdje in beeld. 'Het heeft een tijdje geduurd voor de eerste goal er kwam. Een keerpunt was misschien de goal in Gent, de derde van het seizoen. De eerste tegen een topclub. Toen had ik het gevoel: nu sta ik écht in die ploeg. Daarna zijn de doelpunten vlot gevolgd.'Emond wordt dankzij zijn uitstekende statistieken genoemd bij Anderlecht en andere Belgische toppers. Misschien is de tijd rijp om een volgende stap te zetten in zijn carrière. Wat denkt hij zelf? 'We weten het niet goed', zegt de spits. 'Wat wordt het met Waasland-Beveren? Nieuwe coach, veel nieuwe spelers. Het is nadenken. Het project telt. Mons betaalde twee jaar geleden meer, maar dat speelde geen rol.'Philippe, de vader van Renaud Emond, vult aan: 'Iedereen heeft het altijd maar over de Belgische top, maar er is ook Franse belangstelling. Virton is partner van Saint-Etienne, ik heb die vaak aan de lijn.' Ook Reims toont interesse, aldus papa Emond nog.