Met de 0-0 tegen Anderlecht haalde OH Leuven met een weekje vertraging het vooropgestelde aantal van vijftien punten na de heenronde. Frederik Boi maakt in Sport/Voetbalmagazine een tussentijdse balans op.

Frederik Boi: "We zijn nog te wisselvallig en sommige jongens tonen te veel ontzag voor de tegenstander. Puur naar kwaliteit in de spelersgroep vind ik dat we voldoende gewapend zijn om ons te handhaven in eerste. Ik denk niet dat er in de winterstop absoluut iets bij moet komen, al verloren we met de langdurige blessures van Kevin Roelandts, Nicky Hayen en Kenneth Van Goethem een pak ervaring. Zeker in verdedigend opzicht. "Offensief moeten we vooral hopen dat Chuka eens tien matchen op rij fit kan blijven, dan zal hij zeker van grote waarde zijn. Chuka is een sterke voetballer, iemand die de bal kan bijhouden en die opportunistisch is voor doel."

Opvallend: OHL kon tot nog toe slechts tweemaal de nul houden, maar het werd ook nog nooit weggespeeld. Enkel op Gent kregen jullie een 6-1 om de oren. "En dat had zelfs meer kunnen zijn", gaat Boi verder. "Van alle ploegen maakte Gent - samen met Zulte Waregem - het meest indruk. In het Ottenstadion werden we volledig weggespeeld, Gent is een ploeg die weet waar ze mee bezig is, ze creëren ook onnoemelijk veel kansen. Zelfs als wij daar ultradefensief zouden gespeeld hebben, kregen we een 3-0. Daarom vond ik de kritiek na ons defensieve spel en de 0-0 op Anderlecht zo onterecht. Anderlecht heeft het aan zichzelf te wijten dat ze geen oplossingen vonden tegen ons blok." (MS)

Met de 0-0 tegen Anderlecht haalde OH Leuven met een weekje vertraging het vooropgestelde aantal van vijftien punten na de heenronde. Frederik Boi maakt in Sport/Voetbalmagazine een tussentijdse balans op. Frederik Boi: "We zijn nog te wisselvallig en sommige jongens tonen te veel ontzag voor de tegenstander. Puur naar kwaliteit in de spelersgroep vind ik dat we voldoende gewapend zijn om ons te handhaven in eerste. Ik denk niet dat er in de winterstop absoluut iets bij moet komen, al verloren we met de langdurige blessures van Kevin Roelandts, Nicky Hayen en Kenneth Van Goethem een pak ervaring. Zeker in verdedigend opzicht. "Offensief moeten we vooral hopen dat Chuka eens tien matchen op rij fit kan blijven, dan zal hij zeker van grote waarde zijn. Chuka is een sterke voetballer, iemand die de bal kan bijhouden en die opportunistisch is voor doel." Opvallend: OHL kon tot nog toe slechts tweemaal de nul houden, maar het werd ook nog nooit weggespeeld. Enkel op Gent kregen jullie een 6-1 om de oren. "En dat had zelfs meer kunnen zijn", gaat Boi verder. "Van alle ploegen maakte Gent - samen met Zulte Waregem - het meest indruk. In het Ottenstadion werden we volledig weggespeeld, Gent is een ploeg die weet waar ze mee bezig is, ze creëren ook onnoemelijk veel kansen. Zelfs als wij daar ultradefensief zouden gespeeld hebben, kregen we een 3-0. Daarom vond ik de kritiek na ons defensieve spel en de 0-0 op Anderlecht zo onterecht. Anderlecht heeft het aan zichzelf te wijten dat ze geen oplossingen vonden tegen ons blok." (MS)