Zie hem in het spelershotel keuvelend zitten tussen zijn ploeggenoten, onder wie jongens die de kost verdienen bij het Schotse Inverness of het nietige Fleetwood Town. Kijk hem op het trainingsveld geduldig zijn kennis aan hen overdragen, in de wetenschap dat hij per week meer verdient (380.000 euro) dan zijn bondscoach per jaar (256.000 euro). Dan concludeer je dat niet iedere galáctico in Madrid automatisch een karikatuur van zichzelf wordt.

Bij Wales is Bale wat ze in de Amerikaanse topsport een leader by example noemen. Zijn stuwende kracht schuilt vooral in zijn mentaliteit en kwaliteit.

'Op het veld is Gareth noisy', analyseert Chris Coleman. 'Niet door wat hij zegt, maar door zijn acties. Hij is heel agressief voor een aanvaller en veeleisend voor zichzelf. Waardoor hij ook voor andere spelers de lat hoger legt.' (SZ)

Lees meer: wat maakt het team van Wales zo sterk?

Zie hem in het spelershotel keuvelend zitten tussen zijn ploeggenoten, onder wie jongens die de kost verdienen bij het Schotse Inverness of het nietige Fleetwood Town. Kijk hem op het trainingsveld geduldig zijn kennis aan hen overdragen, in de wetenschap dat hij per week meer verdient (380.000 euro) dan zijn bondscoach per jaar (256.000 euro). Dan concludeer je dat niet iedere galáctico in Madrid automatisch een karikatuur van zichzelf wordt. Bij Wales is Bale wat ze in de Amerikaanse topsport een leader by example noemen. Zijn stuwende kracht schuilt vooral in zijn mentaliteit en kwaliteit. 'Op het veld is Gareth noisy', analyseert Chris Coleman. 'Niet door wat hij zegt, maar door zijn acties. Hij is heel agressief voor een aanvaller en veeleisend voor zichzelf. Waardoor hij ook voor andere spelers de lat hoger legt.' (SZ)Lees meer: wat maakt het team van Wales zo sterk?