Voor Club is de ambitie duidelijk: de titel. Is die haalbaar? Garrido is alvast optimistisch: "Ik ben zéér tevreden over de transfers van Tom De Sutter, Timmy Simons, Wang en Matt Ryan, dat zijn vier belangrijke nieuwkomers in de as. En eens we weer over onze volledige kern beschikken, zijn we een van de favorieten voor de titel. Belangrijk is dat we de komende twee maanden iedereen recupereren en dat we competitief kunnen worden."

"Het is nu aan de jongeren, en die moeten we steunen. Dat is voor hen zeer belangrijk. En ze doen het ook goed. We zijn nu wel verplicht om iets anders te spelen. Niet omdat Tom De Sutter anders is dan Carlos Bacca, wel omdat we zoveel geblesseerden hebben. Vázquez, Odjidja en Meunier zijn drie spelers die ons zeer veel creativiteit geven. Als die er niet zijn, moet je meer gesystematiseerd, georganiseerd en in blok spelen. En misschien is dat iets voorspelbaarder, ja."

Víctor Fernández en AA Gent

In maart zei Fernández nog: volgend jaar wil ik meedoen voor de top drie. Daar blijft de ervaren Spaanse coach ook bij.

Fernández: "Toen de voorzitter zei dat hij door wilde gaan, antwoordde ik: oké, maar dan doen we mee voor de plaatsen één tot vier. Daarop vroeg ik, logischerwijze, een actieve rol in de vorming van de kern. Geld was het laatste item in de discussie. Beide partijen hebben dat aanvaard, en de club is voor honderd procent zijn engagementen nagekomen. Alle spelers zijn gekomen met mijn toestemming. Ik moet de voorzitter danken voor die inspanningen."

Hij was het dus ook eens met de verkoop van Mboyo. "Dat dit zou gebeuren, wist ik in maart-april al. Dat paste in de financiële plannen van de club en heb ik ook geaccepteerd", aldus Fernández. "Ons probleem na het vertrek van Mboyo - 21 goals - was dat er na hem niemand anders scoorde. Ik denk dat Kage er drie maakte. Omdat de transfer van Mboyo langer aansleepte dan verwacht, zijn we eigenlijk pas recent kunnen beginnen werken met de spelers die er het hele seizoen zullen zijn. Eigenlijk is ons seizoen pas onlangs gestart."

Met als ambitie de top vier? Fernández: "Ik wil optimistisch zijn en dat geloven, ja. Mijn contract is, economisch gezien, daarmee parallel opgebouwd. Als de ploeg wint, win ik ook. Ik wil in play-off 1 geraken en dan zien we wel. Want ik besef dat de andere ploegen zich ook hebben versterkt. Twee clubs, RC Genk en Standard, hebben nagenoeg dezelfde kern. Dat is een voordeel dat Club Brugge of wij niet hebben."

Voor Club is de ambitie duidelijk: de titel. Is die haalbaar? Garrido is alvast optimistisch: "Ik ben zéér tevreden over de transfers van Tom De Sutter, Timmy Simons, Wang en Matt Ryan, dat zijn vier belangrijke nieuwkomers in de as. En eens we weer over onze volledige kern beschikken, zijn we een van de favorieten voor de titel. Belangrijk is dat we de komende twee maanden iedereen recupereren en dat we competitief kunnen worden.""Het is nu aan de jongeren, en die moeten we steunen. Dat is voor hen zeer belangrijk. En ze doen het ook goed. We zijn nu wel verplicht om iets anders te spelen. Niet omdat Tom De Sutter anders is dan Carlos Bacca, wel omdat we zoveel geblesseerden hebben. Vázquez, Odjidja en Meunier zijn drie spelers die ons zeer veel creativiteit geven. Als die er niet zijn, moet je meer gesystematiseerd, georganiseerd en in blok spelen. En misschien is dat iets voorspelbaarder, ja."Víctor Fernández en AA GentIn maart zei Fernández nog: volgend jaar wil ik meedoen voor de top drie. Daar blijft de ervaren Spaanse coach ook bij. Fernández: "Toen de voorzitter zei dat hij door wilde gaan, antwoordde ik: oké, maar dan doen we mee voor de plaatsen één tot vier. Daarop vroeg ik, logischerwijze, een actieve rol in de vorming van de kern. Geld was het laatste item in de discussie. Beide partijen hebben dat aanvaard, en de club is voor honderd procent zijn engagementen nagekomen. Alle spelers zijn gekomen met mijn toestemming. Ik moet de voorzitter danken voor die inspanningen."Hij was het dus ook eens met de verkoop van Mboyo. "Dat dit zou gebeuren, wist ik in maart-april al. Dat paste in de financiële plannen van de club en heb ik ook geaccepteerd", aldus Fernández. "Ons probleem na het vertrek van Mboyo - 21 goals - was dat er na hem niemand anders scoorde. Ik denk dat Kage er drie maakte. Omdat de transfer van Mboyo langer aansleepte dan verwacht, zijn we eigenlijk pas recent kunnen beginnen werken met de spelers die er het hele seizoen zullen zijn. Eigenlijk is ons seizoen pas onlangs gestart."Met als ambitie de top vier? Fernández: "Ik wil optimistisch zijn en dat geloven, ja. Mijn contract is, economisch gezien, daarmee parallel opgebouwd. Als de ploeg wint, win ik ook. Ik wil in play-off 1 geraken en dan zien we wel. Want ik besef dat de andere ploegen zich ook hebben versterkt. Twee clubs, RC Genk en Standard, hebben nagenoeg dezelfde kern. Dat is een voordeel dat Club Brugge of wij niet hebben."