Dat Gary Neville (40) vorige week werd voorgesteld als de opvolger van Nuno bij Valencia, kwam als een verrassing. Veel ervaring heeft de ex-speler van Manchester United - hij voetbalde er 20 jaar - niet.

Na zijn actieve carrière maakte hij naam als analist bij Sky Sports, opende hij samen met Ryan Giggs een hotel vlak bij Old Trafford en was hij een van de kopers van Salford City, een club uit de Engelse zevende klasse.

Neville heeft wel een Pro Licencediploma en werd in mei 2012 assistent van bondscoach Roy Hodgson. Die functie zal hij blijven uitoefenen in combinatie met het hoofdtrainerschap bij de Spaanse eersteklasser.

Spaans leren

Neville zei vorige week op een persconferentie dat hij 'al zijn energie' in de club zal steken. Hij gaat in Valencia wonen - ook zijn vrouw en dochters voegen zich binnenkort bij hem - en hij wil zo snel mogelijk Spaans leren, 'maar ik heb voorlopig nog niemand gevonden die me 's morgens om zes uur les wil geven'.

Een ontegensprekelijk voordeel voor de nieuwe coach is dat zijn broer Phil sinds afgelopen zomer assistent is bij Valencia en de ploeg dus door en door kent. Benieuwd hoe de twee Mathew Ryan en Zakaria Bakkali in hun plannen zullen inpassen.

Dat Gary Neville (40) vorige week werd voorgesteld als de opvolger van Nuno bij Valencia, kwam als een verrassing. Veel ervaring heeft de ex-speler van Manchester United - hij voetbalde er 20 jaar - niet. Na zijn actieve carrière maakte hij naam als analist bij Sky Sports, opende hij samen met Ryan Giggs een hotel vlak bij Old Trafford en was hij een van de kopers van Salford City, een club uit de Engelse zevende klasse. Neville heeft wel een Pro Licencediploma en werd in mei 2012 assistent van bondscoach Roy Hodgson. Die functie zal hij blijven uitoefenen in combinatie met het hoofdtrainerschap bij de Spaanse eersteklasser. Neville zei vorige week op een persconferentie dat hij 'al zijn energie' in de club zal steken. Hij gaat in Valencia wonen - ook zijn vrouw en dochters voegen zich binnenkort bij hem - en hij wil zo snel mogelijk Spaans leren, 'maar ik heb voorlopig nog niemand gevonden die me 's morgens om zes uur les wil geven'.Een ontegensprekelijk voordeel voor de nieuwe coach is dat zijn broer Phil sinds afgelopen zomer assistent is bij Valencia en de ploeg dus door en door kent. Benieuwd hoe de twee Mathew Ryan en Zakaria Bakkali in hun plannen zullen inpassen.