Geel-Zulte Waregem, dat is een heruitgave van een achtste finale in de beker van België 2005, toen Waregem uiteindelijk met 0-1 te sterk bleek. In de zestiende finales had de ploeg, geleid door Peter Maes, die er zijn trainerscarrière lanceerde, gestunt tegen Anderlecht. Winst na verlengingen en strafschoppen. Vooral prestige, want financieel maakte het weinig verschil. Net zoals nu, zo blijkt.

Voorzitter Fons Backx: "Van geld voor de tv-rechten hebben wij alleszins geen weet... (twijfelt) Dat moeten we eigenlijk eens uitzoeken. Het is allemaal nieuw voor ons. Tegen Standard hadden we 4000 toeschouwers en heel wat eters in ons restaurant, dat levert dus wel iets extra's op. En tegen Zulte Waregem zal IJsboerke de wedstrijd sponsoren. Dat zijn beetjes die volgende zomer een verschil kunnen maken in de uitbouw van de ploeg. Maar in de eerste plaats zien we deze achtste finale tegen Zulte Waregem als een plezante avond. Tenzij het 0-10 wordt, natuurlijk. (lachje) Want ik schat hen hoger in dan Standard, dat toch een beetje naïef kwam voetballen."

Het is de bedoeling om stelselmatig weer te groeien als club, bevestigt Backx: "Op een gezonde manier, niet zoals vroeger. Want die wonden zijn nog steeds voelbaar. Kmo's en sponsors uit de streek zijn wantrouwig omdat ze slechte herinneringen hebben aan het Verbroederingverhaal. (In het seizoen 1999/2000 speelde Verbroedering Geel één jaar in eerste klasse, nvdr) Veel mensen hebben geld verloren aan dat faillissement in 2007. Als binnen enkele jaren ons stadion nog meer gecommercialiseerd is, kunnen we weer verder denken. Vandaag zijn we een club die nergens leningen lopen heeft en dat willen we zo houden."

(Matthias Stockmans)

Lees de volledige reportage over ASV Geel en het jaar eerste klasse in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 30 november.

Geel-Zulte Waregem, dat is een heruitgave van een achtste finale in de beker van België 2005, toen Waregem uiteindelijk met 0-1 te sterk bleek. In de zestiende finales had de ploeg, geleid door Peter Maes, die er zijn trainerscarrière lanceerde, gestunt tegen Anderlecht. Winst na verlengingen en strafschoppen. Vooral prestige, want financieel maakte het weinig verschil. Net zoals nu, zo blijkt. Voorzitter Fons Backx: "Van geld voor de tv-rechten hebben wij alleszins geen weet... (twijfelt) Dat moeten we eigenlijk eens uitzoeken. Het is allemaal nieuw voor ons. Tegen Standard hadden we 4000 toeschouwers en heel wat eters in ons restaurant, dat levert dus wel iets extra's op. En tegen Zulte Waregem zal IJsboerke de wedstrijd sponsoren. Dat zijn beetjes die volgende zomer een verschil kunnen maken in de uitbouw van de ploeg. Maar in de eerste plaats zien we deze achtste finale tegen Zulte Waregem als een plezante avond. Tenzij het 0-10 wordt, natuurlijk. (lachje) Want ik schat hen hoger in dan Standard, dat toch een beetje naïef kwam voetballen."Het is de bedoeling om stelselmatig weer te groeien als club, bevestigt Backx: "Op een gezonde manier, niet zoals vroeger. Want die wonden zijn nog steeds voelbaar. Kmo's en sponsors uit de streek zijn wantrouwig omdat ze slechte herinneringen hebben aan het Verbroederingverhaal. (In het seizoen 1999/2000 speelde Verbroedering Geel één jaar in eerste klasse, nvdr) Veel mensen hebben geld verloren aan dat faillissement in 2007. Als binnen enkele jaren ons stadion nog meer gecommercialiseerd is, kunnen we weer verder denken. Vandaag zijn we een club die nergens leningen lopen heeft en dat willen we zo houden."(Matthias Stockmans)