Geen Beerschot-Charleroi door corona-uitbraak bij Carolo’s

© Belga Image

De Pro League heeft donderdag officieel bevestigd dat de competitiewedstrijd van zaterdag (om 20u45) tussen Beerschot en Charleroi niet doorgaat. Bij Charleroi zijn tien spelers besmet met het coronavirus. Vanaf zeven besmette spelers kan een club een vraag tot uitstel bij de Pro League indienen.

Het gaat bij Charleroi om spelers Lukasz Teodorczyk, Kaveh Rezaei, Amine Benchaib, Saido Berahino, Joris Kayembe, Ognjen Vranjes, Guillaume Gillet, Gjoko Zajkov, Marco Ilaimaharitra en Joachim Imbrechts. Van de technische staf zijn ook hoofdcoach Karim Belhocine, Frank Defays, Samba Diawara, David Dalmut en Damien Januel besmet. Tot slot testten ook algemeen directeur Mehdi Bayat en administratief directeur Pierre-Yves Hendrickx positief.

De Pro League gaf mee dat de nieuwe datum voor de wedstrijd morgen zal worden gecommuniceerd. Door het uitstel van Beerschot-Charleroi werd in overleg met rechtenhouder Eleven Sports en de lokale overheid beslist het duel tussen Eupen en Kortrijk, dat zaterdag voorzien was om 18u30, met enkele uren uit te stellen naar 20u45.

Partner Content